2019. szeptember 30., hétfő

Az 82ers krónikák - S01E08

Az előző rész tartalmából:
A zsinórban elszenvedett három vereség után mindenképpen győznie kellett az 82ers-nek. Kőkeményen edzettek a srácok a héten és készült fejben a back office is arra, hogy a negyedik játékhéten a Dirty DLine-nal csapjanak össze.



Felemásan indult a játékhét az 82ers számára. Csütörtökön egyik játékosnak sem volt elfoglaltsága, azonban a Dirty DLine két poszton is érintett volt a Thursday Night Football meccsen. A csapat második számú running backje, a Packers-ös Aaron Jones a negyedik negyed közepéig mindösszesen 7 fantasy pontot gyűjtött össze, míg a szintén green bay-i védelem nagyon sok pontot kapott és -1.00 ponton állt. A defense nem tudott javítani, Jones azonban további 10.80 fantasy pontot lapátolt össze a mérkőzés utolsó 8 percében. Ezzel rögtön közel 17 pontos hátrányban várhatta az 82ers a folytatást.
A vasárnap délutáni mérkőzéssáv aztán katasztrofálisan indult. A kezdő irányítónak nevezett washingtoni Case Keenumot 11 passzkísérlet (6 complete, 37 yard), 1 sack és 1 interception után, a második negyed derekán Jay Gruden lecserélte. Nem sérülés miatt, hanem „coaches decision” volt a padoztatásának oka. Ez azt jelentette számomra, hogy az irányítóm -0.52 pontot „szerzett”. 


Ebben a pillanatban azt gondoltam, hogy a szezon el is úszott. Ráadásul Evan Engram, a Giants eddig remeklő tight endje is csendesebb meccset tudhatott magáénak, 4 elkapásból 54 yardot (ezáltal 9.40 pontot) termelt. Ez alig több, mint a fele annak, amit vártak volna tőle a héten a szakértők. Derrick Henry, a Titans running backje ugyan futott 100 yardot, de az end zone-ba nem jutott be és egyszer el is hagyta a labdát, így a 11.80 pontos eredménye kicsit csalódást keltő volt. Kenny Golladay, a Detroit Lions elkapója sem szárnyalt az első három negyedben, sőt, még egy touchdownját el is vették. Aki a vasárnapi első mérkőzéssávban igazán szépen muzsikált, az Matt Prater, a Lions kickere volt, nem hibázott, 3 mezőnygólt (abból az egyik 50+ -os volt) és három extrát is értékesített. A megszerzett 14.00 pontja kb. kétszer annyi, mint amit vártak volna tőle. A délutáni meccsek közül a legjobb egyértelműen a Lions-Chiefs összecsapás volt. 
Szerencsére a hajrában Golladay is összekapta magát és végül gyönyörű teljesítménnyel (23.70 pont) zárta a meccshetet.

A legnagyobb hiba a kezdő roster összeállítása során az volt, hogy Baker Mayfieldet a padra ültettem. A fiatal irányító – bár megint egyszer eladta a labdát – 342 passzolt yardot csinált a Ravens ellen. Ezzel és az egy TD passzával nagyban hozzájárult, hogy a csoportriválist idegenben legyőzze a Browns, nem mellesleg 15.78 pontot szerzett. Ami lássuk be, nem űrszám, de jóval több, mint a -0.52…

Még a délutáni mérkőzések alatt derült ki számomra, hogy a kezdőként nevezett Trey Burton, a Chicago Bears tight endje „questionable” jelzést kapott, azaz szereplése kérdéses volt. Mivel nagyon szorosnak ígérkezett akkor még a meccs a Dirty DLine-nal, ezért úgy éreztem, nem engedhetem meg magamnak, hogy őt a kezdőben tartsam. Viszont a kispadon csak bye weekes és sérült játékosom volt rajta kívül. Ezért az 82ers kiugrott a free agent piacra. A hirtelen döntésnek Tevin Coleman (RB – San Francisco 49ers) lett az áldozata, aki helyett a Bengals elkapója, John Ross került be a csapatba. 


(Egyébként Trey Burton végül játszott, 2 elkapás és 16 yard fűződik a nevéhez, ami 3.60 fantasy pontot jelent.)

Szerencsére a Dirty DLine csapatában majdnem mindenki a projectionhöz képest alul teljesített. Mahomes – aki egyébként nem ember – hiába vezette győzelemre a csapatát egy egészen hihetetlen meccsen a Lions ellen, másfél ponttal szerzett kevesebbet a vártnál, két csapattársa, Sammy Watkins elkapó 10 ponttal, Travis Kelce tight end pedig 2 ponttal maradt el a várakozásoktól. Borek Zoltán tulajdonos ráadásul bent hagyott a kezdők között egy sérült játékost, aki értelemszerűen nem szerzett pontokat csapatának. Ráadásul az esti mérkőzéssávra már csak egyetlen Dirty DLine játékos volt érdekelt, a Jaguars elkapója, Dede Westbrook – aki aztán elég szépen is teljesített a meccsen.

Mindent együttvéve jó előjelekkel vághatott neki az 82ers az esti mérkőzéssávnak. Todd Gurley-ben, a Rams futójában nagyon bíztam és ezúttal nem is kellett csalódnom. Bár futásból mindösszesen 16 yardot tudott szerezni a Tampa Bay Buccaneers ellen, de abból 2 TD is született, emellett 54 elkapott yarddal segítette csapatát. A lőgyakorlathoz hasonlatos meccsen végül a Los Angeles Rams kisebb meglepetésre 55-40 arányban maradt alul. Gurley viszont 12 ponttal túlteljesítette az elvárásokat. Szintén vereséget szenvedett Stefon Diggs receiver csapata, a Vikings, az NFC északi csoportjának rangadóján. Diggs azonban – talán a szezon során először – igazán hatékony volt. 7 alkalommal célozta meg őt az irányítója és minden alkalommal el is kapta a labdát, összesen 108 elkapott yardot hozva a közösbe. Teljesítményére kicsit árnyékot vet, hogy volt egy fumble-je is, amit a Bears védelme meg is szerzett. A 15.80 pontos eredménye azonban végre olyan, mit minden héten elvárnék tőle. És ha már szóba került, a chicago-i védelem. Hat alkalommal sackelték Kirk Cousins-t, 3 fumble-t erőszakoltak ki és kétszer meg is szerezték a labdát. A Vikings már csak a garbage time-ban 16-0-s hárányban tudott pontot szerezni. Ez a teljesítmény pedig 17.00 pontot jelentett a Bears-defense-nek. 


A jól sikerült délutáni meccssáv és a bőven az elvárások felett alakuló esti mérkőzéseknek köszönhetően a vasárnap zárultával az 82ers 32 pontos előnyre tett szert a Dirty DLine ellen, ráadásul úgy, hogy már csak mi szerezhetünk pontot a Monday Night Football során a frissen igazolt John Ross révén.


Mindez azt jelenti, hogy a hétfő esti teljesítményektől függetlenül az 82ers megszerezte első győzelmét a patinás Punetti Hunters ligában. 

A következő rész tartalmából:
Hiába győzött a harmadik héten az 82ers, innen csak még nehezebb dolga lesz, hiszen már az ellenfelek is tudják, hogy nem lesz szabad őket teljesen leírni. Ráadásul a jövő heti ellenfél a Kovács István irányította HamAndJam lesz, akik egy őrült nagy csatában maradtak csak alul a ligaelső ConTheoval szemben (feltéve, hogy a Monday Night Footballon nem fog hatalmasat betlizni a ConTheo részére pontokat szállító Steelers-defense). 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése