2019. szeptember 16., hétfő

Az 82ers krónikák - S01E04

Az előző rész tartalmából:
A szezonnyitó mérkőzésen a ConTheotól elszenvedett vereséget követően az 82ers stábja keményen dolgozott egész héten, hogy felkészítse a csapatot a Cheetahs ellen.



A Cheetahs az első játékhéten egy nagyon szoros meccsen, 139.62-125.82 arányban legyőzte a Dirty DLine csapatát, így lendületből várhatta a hétvégi mérkőzést. Ráadásul a csapat a regnáló bajnok, így az 82ers előtt nehéz hétvége állt.

A Cheetahs részben érintett volt a Monday Night Football meccsen is, ahol egy elég kiélezett mérkőzésen a Tampa Bay Buccaneers 20-14-re legyőzte a Carolina Panthers csapatát. A Bucs rúgója, Matt Gay a Cheetahs aktív rosterén szerepel és 8 pontot hozott a konyhára, így 8 pontos előnnyel várhatták a vasárnapi meccsnapot.

Az 82ers rostere is kialakult a vasárnapi fordulóra.
Az aktív rosteren a legnagyobb változtatás az volt, hogy az első héten nem sokat teljesítő, és egyébként is megsérült Tevin Coleman kikerült a kezdőből, helyette a Tennessee Titans futója, Derrick Henry kapott lehetőséget.
A New York Jets irányítója, Sam Darnold megbetegedett és még azt sem lehet tudni, hogy mikor várható a felépülése (bár IR listára nem tették). Ez a tény eléggé megkönnyítette a dolgot, hogy melyik irányító kezdjen a második játékhéten. Baker Mayfield ugyan a hetet sérült kézzel kezdte még meg, de a hírek szerint teljes értékű edzésmunkát tudott már végezni. Ráadásul Cleveland Browns éppen a Jets ellen lép pályára, ahol a védelemből kihullott néhány kulcsember már az első hét után.
A defense is kérdéses volt, végül úgy döntöttem, hogy a Chicago Bears védelme megkapja a lehetőséget megint, főleg úgy, hogy az első héten elég gyengécsként játszó Denver Broncos lett az ellenfél. Joe Flacco ellen bármikor szívesen fogadok. 

Ezzel a rosterrel vágtam neki tehát a második fordulónak:
A vasárnapi meccsnap katasztrofálisan indult az 82ers számára. Igaz, hogy a védelem, a kezdő QB és RB, valamint egy flex még nem lépett pályára, azonban a többiek az első mérkőzéssáv (hazai idő szerint 19 órás meccsek) első negyedében nagyjából semmit nem tettek. Nem úgy a Cheetahs kezdői. Az első negyed végén már 61.12 - 8.40 arányban vezettek (köszönhetően elsősorban a két running backnek, a vikings-os Dalvin Cooknak és a giants-es Saquon Barkley-nak). Nálam eközben csak Henry és Golladay termelt pontokat, azt is csak mérsékelten.
Az első félidők végén (azaz a forduló kb. egynegyedénél) a Cheetahs 76.24 - 16.80 arányban vezetett. Pedig a félidő vége előtt felvillant a remény a zárkózásra, ugyanis Stefon Diggs touchdownt szerzett... amit aztán visszanéztek... majd elvettek... és miért? Azért, mert csapattársa, Dalvin Cook (igen, ő a Cheetahs játékosa) szabálytalankodott. Tuti, hogy Bartos Frank összebeszélt vele a meccs előtt :)
A játékhétvége derekán - főleg Kenny Golladay-nek köszönhetően sikerült kicsit felzárkőzni a Cheetahs mellé, azonban Cook (28.10 pont) és Barkley (22.50) remek meccsének köszönhetően még elég nagy volt akülönbség a két csapat között, a 82ers 77.50 - 117.92 -es eredménnyel várta a folytatást.
A vasárnap esti mérkőzéssávban egy kicsit sikerült közelebb férkőzni a Cheetahs-hoz, de egészen kiemelkedőt nem sikerült egyik 82ers-játékosnak sem hozni. Ami igazán szomorú, hogy két pozíció kivételével (TE és az egyik WR) mindegyik párharcot a Cheetahs nyerte meg.


A 101.70 - 134.52-es eredmény várhatóan elég lehet a Monday Night Football előtt a címvédő részére. Bár az összes Cheetahs-játékos lejátszotta a maga meccsét és az 82ers-nél még az irányító, Baker Mayfield szerezhet pontot, de viszonylag kicsi az esély arra, hogy Mayfield egymaga ledolgozza a közel 33 pontos hátrányt. Ahhoz kb. hibátlanul játszva, 5 touchdown szerezve kellene lenyomnia a Jets védelmét. Lássuk be, ezzel kapcsolatosan a Browns kerete nem sok reménnyel kecsegtet.

Így feltételezhető, hogy az 82ers megszerzi a szezonban a második vereségét.

A következő rész tartalmából:
Az 82ers tehát két vereséggel indította a szezont. Ez pedig mindenképpen indokolttá teszi, hogy a harmadik játékhét előtt a csapat kiugorjon shoppingolni a szabadügynök piacra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése