2019. október 5., szombat

Az 82ers krónikák - S01E09

Az előző rész tartalmából:
Az 82ers egészen döbbenetes körülmények között, de megszerezte első győzelmét a Punetti Hunters ligában, a Dirty DLine ellen. Gurley, Golladay és a Bears-defense remek játéka szerencsére ellensúlyozni tudta azt, hogy elvesztette a második negyedben az irányítóját a csapat.



Bár vitathatatlanul fontos lélektani pillanat, hogy az előző játékhéten sikerült behúzni az első győzelmet a ligában, de nem szabad egy pillanatra sem elveszteni a fókuszt. A draftot követően az NFL elemzői (robotok) szerint az 82ers a 12-fős ligában a 9. hely környékére prognosztizálták, de a menedzsment célja, hogy sikerüljön a felső középmezőnyben, az 5-6. hely környékén zárni. Ennek persze feltétele az, hogy a mérkőzésnapok közötti szünetben a játékosok és a back office is tegye a dolgát. Például, olyan hibára nem kerülhet sor, hogy egy pozícióban olyan játékos ül a padon, aki 16 ponttal többet szerez, mint az azonos pozíción játszó kezdő sporttársa. Még akkor sem, ha előre nemigen volt látható, hogy Case Keenumot a második negyed derekán lecseréli az edzője.

Hiába nyerte meg a csapat a múlt heti összecsapást, a back office nem nyugodhatott a babérjain a hét folyamán sem. Bár nagyon kevés időm volt a fantasy csapatomra a héten, de ennek ellenére mindenképpen ki kellett látogatnom a szabadügynök piacra. Két játékossal is gondom volt ugyanis. Egyrészt a múlt heti szerzeményemnek, a Bengals-receiver John Ross-nak olyan jó meccse volt múlt héten, hogy IR listára került. Helyette a nem túl acélos választékból a Jaguars elkapóját, Chris Conley-t igazoltam le a csapatba. Másrészt ott van John Reed, a Redskins tight endje. Vele szemben elég komoly elvárásaim voltak a szezon kezdetén, azonban a veterán játékos hat hete nem edzett az agyrázkódása miatt. Hiába nyilatkozta le Jay Gruden, hogy nem teszik IR listára, nálam kikerült a pikszisből. Helyette csapatba került Cole Beasley, a Bills ügyes slot receivere. 


A rosterváltozások mellett a kezdő csapatban is némi változtatásra lett szükség. A múlt héten padra ültetett Case Keenumról utólag kiderült, hogy nincs minden rendben a lábával, a héten csak limitált edzésmunkát nyújtott. Ráadásul a Washington ellenfele a New England lesz, akiknél a védelem most olyan, hogy nem nagyon éri meg ellenük tenni. Meg különben is, Keenum múlt heti alulteljesítés miatt haragszom is rá. Így aztán a padra ültettem. Megint megkapta a lehetőséget Baker Mayfield, hogy az 82ers kezdő irányítója legyen és bizonyítson. Könnyű dolga neki sem lesz a héten, ugyanis a San Francisco védelme ellen kell pályára lépnie.

Bár a 49ers defense tényleg nagyon jó számokat hoz és ezzel a lépéssel lehet, hogy valakinek a ligában nagy szívességet tettem, de kitettem őket. Mivel a Detroit Lions bye weeken van, Matt Prater helyett kellett hozni egy másik rúgót. A választásom a még rendelkezésre álló rúgók közül a pittsburghi Chris Boswellre esett.


A running backeknél nem volt problémám a kiválasztás folyamatával. Egyrészt azért, mert mindkét backemben bízom. Másrészt azért, mert nincs az 82ers rosterén több RB. Szóval az ötödik héten is Todd Gurley (Rams) és Derrick Henry (Titans) kezd a két RB poszton. Ráadásul az 82ers eheti szereplése éppen Gurley-vel kezdődik, hiszen a Rams a Seahawks ellen lép pályára csütörtökön. (Érdekesség, hogy eheti ellenfelünk, a HamAndJam egyik running backje éppen a seahawks-os Chris Carson. Jó matchup lesz.)

A védelem is elég adott volt. A Bears defense-e harap, ráadásul ki is tettem a keretből a 49ers védelmét, így ezen a pozíción nem volt semmi kérdés.
Ugyanígy nem merült fel kérdés Evan Engram tight end kezdő szereplésével kapcsolatosan sem. Ugyan a chicagoi Trey Burton már teljes értékű edzésen vett részt, azért még nem fenyegeti az egész NFL tekintetében második legerősebb TE szerepét.

Mint minden héten, ezúttal is a receiverek és a flexek összeállítása okozta a legnagyobb fejtörést. Az 82ers pontjainak egyik legfőbb beszállítója, a detroiti Kenny Golladay csapatával együtt bye weeken van, így pótlása mindenképpen megoldást igényelt. Ráadásul a roster nem adott túl sok mozgásteret erre – többek között ezért is kellett kimenni a játékos piacra. Michael Gallup, a Cowboys receivere már limitált edzésen részt vett a héten a lábműtétét követően, azonban még nem hiszem, hogy komolyabban lehetne számítani a hétvégén rá és a szállított pontjaira – pedig nagyon várom a visszatérését. A Chicago Bears elkapója, Taylor Gabriel sem fog a hétvégén játszani, még nem épült fel az agyrázkódásából. Ráadásul izgalmas volt a hét, hiszen Cole Beasley és a vikings-os Stefon Diggs sem edzett még a hét elején, a második felére azonban már teljes értékű edzésmunkát tudtak végezni.
Így gyakorlatilag a négy helyre öt játékost kellett elosztanom. A kezdő receiver státuszát Diggs – már csak presztízsből is – megtartotta, mellé a Jaguars elkapója, D.J. Chark került. Az egyik flex pozícióba egyértelműen Cole Beasley-t szántam. A másik flex (W/T) pozíció tekintetében sokat gondolkodtam, Trey Burton és Chris Conley között vaciláltam. Végül az döntött a Chicago tight endje mellett, hogy ő az Oakland Raiders defense-e ellen fog játszani, ami a passzvédekezés tekintetében a liga 27. helyén áll, míg Conley a Carolina Panthers ligaelső passzvédelmével kerül szembe.

Hogy az ellenfélről is essék szó. A HamAndJam tulajdonosa Kovács István. Egyelőre rossz szériában van a csapat, ugyanis az első fordulóban megszerzett győzelmét követően a csapat zsinórban 3 meccset bukott el és jelenleg sereghajtó a Charlie Sheen divízióban.

Így a héten két 1-3-as mérleggel álló csapat mérkőzik meg egymással. A projection szerint egyébként a HamAndJam az esélyesebb csapat. Főleg az irányító, Jimmy Garoppolo és a kezdő running back Chris McCaffrey számítanak nagyon is veszélyes fegyvernek. Izgalmas, kiélezett összecsapásra van kilátás.

A következő rész tartalmából:
Összecsapott a HamAndJam és az 82ers, majd a következő mérkőzéshétre készült fel a csapat. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése