2019. szeptember 26., csütörtök

Az 82ers krónikák - S01E07

Az előző rész tartalmából:
Az 82ers nagy pofonba szaladt bele a KELlavegerisvalAKI ellen. Számos kulcsjátékos bőven alulteljesített és ezt a két kimagasló teljesítményt nyújtó játékos sem tudta ellensúlyozni. Rossz edzői döntések is hátráltatták a csapat eredményét.


Bár az 82ers tulajdonosa és népes rajongótábora nagyon bízott abban, hogy ezt a hetet már úgy kezdheti meg a csapat, hogy megszerezte az első győzelmét, de a KELlavegereisvalAKI teljes mértékben keresztülhúzta a számításokat és szertefoszlatta a reményeket. 


Ettől függetlenül, az önmarcangolásban eltöltött pár napot követően összeszedte magát az 82ers stábja és elkezdte összerakni a keretet a következő játékhétre. Az ellenfél nem más lesz, mint Borek Dávid Dirty Dline csapata. 

A védelemben mindenképpen cserét kellett eszközölni. Egyrészt, egy ilyen teljesítmény után, amit a Redskins ellen odatettek, nem tehetem meg, hogy a padon hagyom a Bears defense-t. Másrészt a 49ers bye weeken lesz, így mindenképpen cserélnem kellett. 

Miután a defense-kérdést elég könnyen sikerült eldönteni, jöhettek a skill posztok.
Már az irányító kérdésénél is kérdésekbe ütköztem.  Múlt héten jó döntést hoztam, ugyan Keenum a Redskins-szel 5 labdát is eladott, de még így is jobban teljesített, mint a Mayfield a Rams ellen.
Mayfieldnél ráadásul nagyon aggasztó, hogy 3 meccs alatt 5 interceptiont dobott, ráadásul úgy, hogy minden meccsen legalább egyet. Ugyanakkor Keenum is már 3-nál tart, igaz, ő a Bears defense ellen halmozta fel az összes labdavesztését, az első két mérkőzésén elég meggyőző volt. Ráadásul utóbbi már 7 TD passznál tart, míg Mayfield még csak 3-nál tart. A negyedik héten a Cleveland a Ravens ellen játszik, a Redskins pedig Giants ellen. Ez is inkább Keenum malmára hajtotta a vizet.
A végeredmény: kezdő QB: Case Keenum, még akkor is, ha a projection szerint Mayfield több pontot fog szerezni.

A running backeknél hasonlóképpen egyértelmű volt a helyzet, mint a védelemnél, hiszen az egyetlen padon ülő running backem Tevin Coleman bye weeken lesz a San Franciscoval. Egyébként is, még bízom mindkét backemben. Todd Gurley és a Los Angeles Rams ugyan a Tampa Bay Buccaneers védelme ellen játszik, akik eddig a szezonban a legjobbak a RB-ek ellen. Mindentől függetlenül egyelőre nem érzem szükségét, hogy kimenjek a free agent piacra running backet választani, a két running back a negyedik héten továbbra is Todd Gurley és Derrick Henry. 
A Tight end pozíciónál sem voltam gondban, hiszen Evan Engram remekül teljesít, nagyon meg vagyok elégedve vele. Jelenleg a legjobban teljesítő tight end a ligában (és nem csak a Punetti Hunters ligában, hanem az egész NFL-ben), fel sem merül a csere kérdése. 

A kicker személye sem kérdés. A rosteren szereplő egyetlen kicker Matt Prater és egyelőre nem nyújt katasztrofálisan rossz teljesítményt.

A WR és a flexek kérdése azonban komoly fejtörést okoz. A free agent piacra itt sem érzem indokoltnak kilátogatni, azonban szükség van arra, hogy a rosteren szereplő játékosok teljesítményt is nyújtsanak. Szóba jöhet ugyebár hét játékos (ugyebár Tevin Coleman, a nyolcadik bye weeken lesz) a négy helyre:
  • Stefon Diggs (WR – Vikings)
  • Kenny Golladay (WR – Lions)
  • D.J. Chark (WR – Jaguars)
  • Taylor Gabriel (WR – Bears)
  • Michael Gallup (WR – Cowboys)
  • Trey Burton (TE – Bears)
  • Jordan Reed (TE – Redskins)
Az NFL persze kiajánlotta, hogy projection szerint kiket kellene a kezdő csapatba húznom, de ez eddig sem volt kőbe vésett, perdöntő bizonyíték, ezért inkább az intuícióimra hagyatkozom – nem mintha azzal sokkal nagyobb sikereket értem volna el az első három fordulóban.
Az mindenesetre egészen biztos, hogy Michael Galluppal nem kell számolnom, hiszen sérülés miatt nem lép pályára még. Jordan Reed és Taylor Gabriel a jelek szerint agyrázkódás miatt nem fog játszani. Így pedig máris kialakult a négyes. A két kezdő receiverem a héten Diggs és Golladay lesz, a két flex pedig Chark és Burton.

A következő rész tartalmából:
Magyar idő szerint péntek hajnalban, a Green Bay Packers és a Philadelphia Eagles mérkőzésével kezdetét veszi a negyedik játékhét - és az 82ers párharca Borek Zoltán Dirty DLine-ja ellen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése