2019. szeptember 19., csütörtök

Az 82ers krónikák - S01E05

Az előző rész tartalmából:
Baker Mayfield végül a Monday Night Football meccsen vállalható fantasy pontokat hozott (mondjuk ehhez Odell Beckhamnek több köze volt, mint Mayfieldnek), de még ez közel sem volt elég ahhoz, hogy az 82ers le tudja győzni a címvédő Cheetahs csapatát.


Nem sikerült a szépítés a második fordulóban, így az 82ers 0-2-vel kezdte el a Punetti Hunters liga alapszakaszát. Ugyan végül a vártnál szorosabb meccset játszottak a nyolcvankettesek a Cheetahs ellen, de a tény, hogy a címvédő úgy is simán nyert, hogy a padon több, mint 77 pontot hagyott, az tökéletesen megmutatta a két keret közötti erőkülönbséget.

A vereség, valamint a tény, hogy az 82ers kispadján is mindösszesen 12 pont született, egyértelműen intő jel volt, hogy erősíteni kell a keretet, elsősorban QB és Flex pozíciókon.
  • Az irányító: Sam Darnold egyelőre meg nem határozható időre kidőlt mononukleózis miatt. Nagy kérdés, hogy mennyi idő lesz, mire felépül betegségéből, de egyelőre mindenképpen kellene egy irányító Mayfield mellé. Vagy helyett. A fiatal Browns-irányító ugyanis a negyedik negyedben eladogatja a labdát. Ami agyvérzés. Két meccs alapján nem megy nagyot a Cleveland irányítója. Ezek miatt mindenképpen ki kell majd menni a játékospiacra.
  • Flex: Az egyetlen jól teljesítő flexemnek, Michael Gallupnak (Cowboys) térdműtéte lesz, így 2-4 hetet ki kell majd hagynia. Taylor Gabriel alulteljesít (2 meccs alatt 8 fantasy pont), Coleman, Burton és Reed még mindig nem 100%-os, Jalen Richard pedig kevés lehetőséget kap a Raiders-nél. Mivel Gallup nélkül az 5 flex pozícióba alkalmas játékosom két meccs alatt 20.8 fantasy pontot szerzett, így megérett itt is az idő néhány free agent behozatalára.
A hét folyamán az 82ers tehát ki is ment a szabadügynök piacra. Bár Sam Darnold, a Jets irányítója a hírek szerint már az 5. héten visszatérhet, most égetően nagy szükségét éreztem a QB depth chart frissítésének, ezért - ha ideiglenesen is - Darnoldnak mennie kellett. Helyette a Redskins irányítóját, Case Keenumot igazoltam le. 


Keenum ráadásul egyelőre szépen teljesített, 5 TD mellett nem dobott interceptiont. Mayfield pedig 2 meccs alatt 2 TD, 4 INT mérleggel "büszkélkedhet". Igaz, Keenum és a Washington a Chicago Bears ellen játszik, viszont Baker Mayfield Browns-a pedig a Rams ellen lép pályára, így egyik irányítóm sincs jobb helyzetben. Az eddigi forma alapján azonban úgy döntöttem, hogy Mayfield most leül a padra és az új igazolás Keenum játszik a meccshéten. 

Mivel Michael Gallup (receiver, Cowboys) térdműtétre vár, Taylor Gabriel pedig eddig finoman szólva sem villantott nagyot, mint korábban is említettem, a flex pozíciót is erősíteni kellett. Végül úgy döntöttem, hogy őket mégis a keretben tartom és az Oakland Raiders runningbackje, Jalen Richard került ki a kalapból. Helyette az eddig szép számokat hozó D.J. Chark receivert igazoltam le a Jacksonville Jaguars-től.


Nagyon bíztam benne, hogy a két padon ülő tight endem, a chicagoi Trey Burton és a washingtoni Jordan Reed bevethető lesz már a hétvégén, de nem így alakult. Burton még mindig az off seasonben elszenvedett lágyékhúzódásával bajlódik, Reed pedig már edz ugyan, de a jelek szerint még nem épült fel teljesen az agyrázkódását követően. Ezért - jobb opció híján - még egy utolsó esélyt kap tőlem Taylor Gabriel, hogy a hétvégén a Redskins ellen megmutassa, hogy helye van az 82ers rosterén.

A védelemben is cserét eszközöltem. Bár kevesebb pontot engedett a Chicago Bears védelme, mint a San Francisco 49ers defense, viszont labdaszerzésben sokkal erősebb eddig a Frisco védelme. Ráadásul a 49ers a hétvégén a lefejezett Steelers-offense ellen lép pályára, ami elég rendesen az ő oldalukra billentette a mérleg nyelvét. A Chicago Bears pedig a Washington Redskins ellen lép pályára. Azért sem szeretném a Bears védelmét bent hagyni, mert akkor tudathasadásos állapotba kerülnék, hiszen az irányítóm éppen washingtoni. Olyan lenne, mint rulettben a pirosra és a feketére is tenni.

A csütörtöki állapotok szerint a kezdőm így fog kinézni:

Az 82ers-nek mindenképpen győznie kell már ezen a hétvégén, ellenkező esetben gyakorlatilag el is úsznak a rájátszással kapcsolatos álmok és remények. Ugyan rookie csapat vagyunk és közepesen gyengén sikerült drafttal, de mindenképpen nagyra törő álmokat és célokat dédelgetünk. Az esélyeink is egészen jók a hétvége előtt, hiszen az ellenfél a KELlavegereisvalAKI lesz, akik szintén 0-0-ás mérleggel a csoport utolsó helyén állnak. Ráadásul KelAki csapatának még a szabadügynök piacra is érdemes lesz kinéznie, ugyanis kezdő irányítója, a new orleans-i Drew Brees múlt héten ujjsérülést szenvedett a dobókezén (a hüvelykujjában elszakadt az ínszalag), így bizonytalan időre kidőlt a játékból. Egyelőre a KELlavegereisvalAKI-nél nincs második számú QB. 

A Punetti Hunters liga Charlie Sheen divíziója jelenlegi állása a következő:

A következő rész tartalmából:



Két vereség után feltüzelve az 82ers a KELlavegereisvalAKI ellen lép pályára. Kiderül, hogy a számos cserével megbolygatott roster hogyan fog szerepelni ezen a fontos mérkőzésen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése