2019. szeptember 24., kedd

Az 82ers krónikák - S01E06

Az előző rész tartalmából:
Egy mozgalmas felkészülési héten van túl az 82ers, némi változás történt a roster és a kezdő line up tekintetében is. A héten a szintén 0-2-vel álló KELlavegereisvalAKI ellen játszik az 82ers. Vajon sikerül-e megszerezni az idei első győzelmet?



Döbbenet. Nehéz másként aposztrofálni az 82ers harmadik játékhetes teljesítményét. Talán még a "total let down", ami eszemb jut. Bár az 82ers játékosainak jó része győzni tudott a játékhéten, azonban ezekhez a győzelmekhez legkevésbé az 82ers játékosainak volt köze. Sajnos - főleg a kezdő skill posztokon - mindenki bőven az elvárások (vagy akár az NFL projection) alatt maradtak. Míg a KELlavegereisvalAKI játékosai szárnyaltak és Lockett (WR - Seahawks), Waller (TE - Raiders) és Kupp (WR - Rams) messze-messze túlszárnyalták az elvárásokat. 

A csütörtök esti mérkőzés még bőven bizakodásra adhatott okot, ugyanis az 82ers új igazolása, a flex receiver D.J. Chark (WR – Jaguars) 17.60 pontot hozott a csapatnak, ami majdnem duplája, mint amit eredetileg vártak tőle az NFL szakértői. Úgyhogy ő eddig egy sikeres igazolás volt. A Jaguars ezen a meccsen jól elverte a Tennessee Titans csapatát 20-7), ami Chark szempontjából jó, azonban az 82ers  második számú running backje, a titans-es Derrick Henry szempontjából kevésbé jó, ő az elvárás alatt teljesítve csak 11.6 pontot szerzett.

Aztán viszont következett a vasárnap és a teljes meltdown. Bár mindkét kezdő receiver, Stefon Diggs (Vikings) és Kenny Golladay (Lions) csapata is nyerni tudott, ezekből a győzelmekből pont ez a két játékos csak minimálisan vette ki a részét. Persze, ha szakmai oldalról közelítem meg a dolgot, akkor mondhatjuk, hogy persze, a sztár játékosokra fókuszál az ellenfél védelme, és ezzel több lehetőséghez jutnak a kiegészítő emberek. Diggs esetében ez mindenképpen igaz lehet (bár a másik minnesotai sztár elkapó, Adam Thielen egész nagyot ment), Diggs mindhárom passzt elkapta, ami felé ment, azonban mindezt szerény 15 yardért. Golladay viszont szimplán gyenge volt. 8 targetből mindösszesen 2-t kapott el 17 yardért. Borzasztóan kevés ez a teljesítmény egy olyan kompetitív ligában, mint amilyen a Punetti Hunters. 
A Lions győzelmében annyi jó dolog volt számunkra, hogy Matt Prater 9 pontot szerzett, igaz, kihagyott egy 40+ field goal kísérletet, ami még tovább növelhette volna a pontjainak számát. De még így is a vártnál jobban teljesített.


A vasárnap este ért a legnagyobb csalódás. A Los Angeles Rams egy kicsit kínkeserves meccset játszott a Cleveland Browns ellen, de nyerni tudott. Azonban ehhez az első számú running backem, Todd Gurley csak minimálisan tett hozzá. 14 kísérletből 43 yardot szerzett, ami tőle elég karcsú. Mint ahogy a megszerzett 4.30 pont is finoman szólva csalódást keltő. Az élményt csak tovább rontja, hogy a Rams húzóembere Cooper Kupp receiver volt, aki a KELlavegereisvalAKI rosterének legjobbja lett. A 49ers 24-20-as győzelme során 7 pontot hozott az 82ers összteljesítményébe. Megmondom őszintén, én egy kicsit többet vártam tőlük, de a szakértői előrejelzéseket így is felülmúlták, úgyhogy komoly panaszra nincs okom. 
A vasárnap 82ers sztárja egyértelműen a New York Giants tight endje, Evan Engram lett. 8 elkapásából 113 yardot és egy touchdownt ért el. Ez az eredmény egy receivertől is megfelelő lenne, de tight endként még impozánsabb. Mindezt egy rookie irányítóval sikerült elérnie, ami talán még tovább növeli az értékét.


A vasárnapi mérkőzésnap után már gyakorlatilag elúszott a forduló, de még hátra volt a Monday Night Football.
A Washington Redskins offense-e az első két fordulóban elég nagyot ment, ezért Case Keenum-ot, a Redskings irányítóját jelöltem kezdő QB-nak. Ellenfél azonban a Chicago Bears volt. A Bears defense-zel nem voltam elégedett, ezért a padra ültettem őket. Nagy hiba volt. A chicago-i védelem bár sok yardot (356) kapott a meccsen, de 4 sack mellett 5 labdát szereztek és 1 TD-t  is csináltak. Keenum pedig hiába passzolt 332 yardot és adott 2 TD-passzt, 5-ször adta el a labdát (3 interception, 2 fumble), így a számai is jócskán elmaradtak a várakozásoktól.
Azonban nem csak a chicago-i védelem szárnyalt, hanem az offense is. A harmadik játékhét 82ers MVP-je lett Taylor Gabriel flex receiver, aki a korábbi gyengélkedések után most meghálálta azt, hogy pályán maradhatott és 3 TD elkapást jegyzett. 


Az alábbiakban látható, hogy melyik játékos hány pontot szerzett az 82ers csapatának a 3. játékhéten, zárójelben pedig, hogy mennyit vártak volna tőlük a szakértők:

  • Case Keenum (QB – Redskins): 11.58 pont (14.42)
  • Todd Gurley (RB – Rams): 4.30 pont (16.58)
  • Derrick Henry (RB – Titans): 11.60 pont (14.82)
  • Stefon Diggs (WR – Vikings): 4.50 pont (12.74)
  • Kenny Golladay (WR – Lions): 3.70 pont (15.68)
  • Evan Engram (TE – Giants): 23.30 pont (14.25)
  • D.J. Chark (WR – Jaguars): 17.60 pont (9.48)
  • Taylor Gabriel (WR – Bears): 32.20 pont (7.85)
  • Matt Prater (K – Lions): 9.00 pont (6.02)
  • 49ers Defense: 7.00 pont (6.87)

A megszerzett 124.78 pont pedig bőven kevésnek bizonyult a túlteljesítő KELlavegereisvalAKI ellen. 



Az 82ers 0-3-as mérleggel a Charlie Sheen divízió legaljáról várhatja a folytatást.


A következő rész tartalmából:
A Punetti Hunters újonc csapata válláról lekerült a teher és elkezdte a felkészülést a negyedik játékhétre. Az ellenfél a Borek Dávid által irányított, 1-2-es mérleggel álló, Patick Mahomes-szal felálló Dirty DLine lesz. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése