2010. június 13., vasárnap

FIFA World Cup 2010


Két nap telt el eddig és öt mérkőzést rendeztek Dél-Afrikában.

Az A csoportban, ahogy arra számítani is lehetett, eddig két döntetlen született, Mexikó 1-1-et játszott Dél-Afrikával, Uruguay pedig gólnélküli döntetlent ért el Franciaország ellen.
A B csoportban, Argentína egy olyan mérkőzést játszott Nigéria ellen, amit ugyan csak 1-0 arányban nyert meg, de átlagosabb csapatok ennyi gólhelyzettel bajnokságokat vagy világbajnokságokat nyernének. Nigéria abszolút alárendelt szerepet játszott. Az általam a csoport másik esélyesének tartott Dél-Korea egy meggyőző 2-0-s győzelmet aratott az abszolút elképzelés és hit nélkül játszó Görögország ellen. Ez egy elképesztően rossz mérkőzés volt.
Az szombat utolsó mérkőzése a C csoport nyitó találkozója volt, Anglia lépett pályára az Egyesült Államok ellen. Világszerte, de főleg tengeren túl nagyon várták ezt az összecsapást. Itthon a legtöbben egy meggyőző angol fölényt vártak, de ez nem valósult meg. Igaz, hogy végül az 1-1-es döntetlen egy elképesztően nagy potyagóllal alakult ki (Brown, Anglia kapusa egy könnyen fogható labdát elvétett, ami szépen bepattogott a kapuba), de mezőnyben meglepően erősek voltak az amerikaiak. Főleg a fizikai állapotuk szúrt szemet, a technikai hátrányukat elképesztő munkával pótolták. Bár a csoport másik két csapatát (Algéria és Szlovénia) csak ma kora délután látjuk, de a tegnapi játék alapján szinte biztosra veszem, hogy Anglia és USA jut tovább a csoportból.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése