2010. június 10., csütörtök

Bajnok a Szeles Város


Az észak-amerikai profi jégkorong bajnokság (NHL) négy győzelemig tartó döntője magyar idő szerint ma hajnalban eldőlt, 4-2-es összesítéssel a Chicago Blackhawks lett a bajnok.

És bár nyilvánvalóan csalódott vagyok, hogy nem kedvenc csapatom, a Philadelphia Flyers nyerte meg a párharcot, de kétségtelen, hogy a chicagoi csapat megérdemelten, egy nagyon jó hat meccses sorozaton múlta felül pennsilvaniai vetélytársát. Minden egyes összecsapás rendkívül szoros volt.
Az első mérkőzést 6-5-re nyerte a Chicago, a másodikat 2-1 arányban. A harmadik mérkőzést hosszabbítás után 4-3 arányban vitte el a Flyers, a negyediket 5-3-ra. Az ötödik mérkőzésre a csapatok visszautaztak Chicagoba és a hazai csapat a széria legsimább, 7-4 arányú győzelmét aratta. A hatodik mérkőzésre ismét Philadelphiában került sor. A hazai közönség egy rendkívül izgalmas, fordulatos mérkőzésnek lehetett tanuja, melyet a chicagoi Patrick Kane hosszabbításban lőtt gólja döntött el, a Blackhawks 4-3-ra nyert, és ezzel Jonathan Toews kapitány kezében magasba lendülhetett a színezüst Stanley Cup.
Érdekes megemlíteni, hogy kivétel nélkül az összes mérkőzésen - ahogy voltaképpen az előre várható volt - a Blackhawks dominált, folyamatos nyomás alatt tartották a Flyers kapuját, és rengeteget lőttek (az utolsó meccsen a kapura lövések aránya: 41-24), mégis, a philadelphiai csapatnak mindig volt egy-két nagyon jó perce, amikor folyamatos és látványos támadássorozatokat vezettek és ilyenkor legtöbbször gól is szereztek. De ezek a ritka fellángolások nem lehetnek - és nem is voltak - elegendők a bajnoki cím megszerzéséhez.
Mindenesetre elmondhatjuk, hogy 1962 után ismét BAJNOK A CHICAGO BLACKHAWKS.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése