2010. június 13., vasárnap

Ez történt Ausztriában


Az AFL (Austrian Football League) elérkezett az utolsó alapszakasz mérkőzésnapjához. A rájátszásba jutás már eldőlt korábban, érvényesült a papírforma és egyértelmű volt, hogy a tradicionális négy nagy osztrák csapat, a Turek Graz Giants, a Swarco Raiders Tirol, a Raiffeisen Vienna Vikings és a Danube Dragons jut rájátszásba. A kérdés csak az volt, hogy milyen sorrendbenn (azaz kik játszhatnak hazai pályán és kik lesznek az ellenfelek a döntőbejutásért).

Az utolsó napon került megrendezésre a III. Blue River Bowl, ami a két nagy bécsi csapat, a Vikings és a Dragons szezonzáról összecsapása. És harmadszor is a Dragons nyerte meg ezt a rendezvényt. Ezúttal 28-3 arányban ütötték ki a Vikingeket.
Mellette a távoli Innsbruckban csapott össze a tiroli óriás Raiders és Stejerország tartományi fővárosából a Graz Giants. Az első negyedben eldőlt már minden. A mérkőzés úgy kezdődött, hogy a Giants egy 40 yardos kickoff returnt követően egy 50 yardos passzt TD-t szereztek. Erre még válaszolt a Raiders, Tory Cooper elképesztő sebességgel robogott egy screen passt követően az end zone-ba. Újra a Giants támadott ezután és ismét egyetlen playből szerzett TD-t, ezúttal kb 75 yardos távolságból. És ez így ment tovább az egész első negyedben, a védelmek még nem értek ki a pályára. Csak éppen az eddig legendás Raiders defense egész negyedben nem lépett elő, míg a Giants védelme kezdte összeszedni magát. Az első negyed vége 14-28 volt a vendégek javára. A későbbi negyedekben még mindkét csapat két-két TD-t szerzett, de a Raiders kifejezetten rosszul játszott. A rossz játék főleg a secondary-re igaz, nem igazán volt olyan alkalom, hogy elsőre sikerült volna megcsinálni a tackle-t a grazi offense játékoson. Ráadásul több volt a turnover is hazai oldalon, például az osztrák válogatott receiver Jakob Dieplinger kezéből egyszerűen kivették a labdát egy alkalommal. A vége 42-28 lett a Giants javára.
A többi fronton is pontgazdag mérkőzésekre került sor, St. Pöltenben a Generali Invaders 39-34 arányban győzte le a Salzburg Bulls csapatát, míg Prágában a Prague Panthers 58-38-ra ütötte ki a Carinthian Black Lionst.

Ezzel, mint említettem, véget ért az alapszakasz az AFL-ben, az alábbi eredménnyel:
1. Danube Dragons (5-1)
2. Swarco Raiders Tirol (4-2)
3. Turek Graz Giants (4-2)
4. Raiffeisen Vienna Vikings (4-2)
5. Prague Panthers (3-3)
6. Generali Invaders (2-4)
7. Carinthian Black Lions (2-4)
8. Salzburg Bulls (0-6)

Az elődöntők párosítása ezzel:
Dragons vs Vikings (Korneuburg)
Raiders vs Giants (Innsbruck)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése