2014. szeptember 7., vasárnap

Elkezdődött a 2014-es HFL

Útjára indult az idei magyar amerikai football topliga, a HFL (Hungarian Football League).
Szombaton papírforma győzelmet (21-9) aratott az Újbuda Rebels és a Budapest Cowboys közös csapata a számos csapatból összefoltozott Győr Sharks felett.

Vasárnap pedig a hazai football szuperrangadójára került sor, immáron ötödik alkalommal találkozott a két fővárosi topcsapat, a Budapest Wolves és a Budapest Hurricanes.
Az első félidőben a két defense kezdett gyengébben, mint az eddigi találkozóink többsége során, ezúttal is vezetés birtokában vonulhatott a Wolves a pihenőre, Kovács István csapata 28-21-es vezetést szerzett az első két negyed alatt.
A védelmünk gyenge első félidei szerepléséért és hátrányunkért azt gondolom, első sorban magamat kell hibáztatnom. Már a bemelegítés során érződött, hogy a védelem még nincs meccshőfokon, nem voltak a srácok fókuszáltak és nem pörögtek eléggé. Márpedig az edző felelőssége, ha ebből az állapotból nem tudja őket kirángatni. Nekem ez a meccs előtt és az első félidő alatt nem sikerült, ezért már nagyon vártam a félidőt, hogy nyugodtabb körülmények között beszélhessek velük.
A második félidőre aztán egy teljesen új védelem lépett pályára. Összesen öt labdát szereztünk, keményen ütköztek és sokkal pontosabban hajtották végre az utasításokat a srácok. Bár kaptunk két touchdownt is a második félidőben, ez nem jelentett gondot, hiszen az offense-ünk hatalmas lángon égett. Bencsics Márk remekül passzolt, a receiverek pedig mindent elkaptak, ami csak feléjük repült. Mellette Danku Dávid futásai is nagyon jelentősek voltak. 55 pontig (egy PAT kimaradt) meg sem állt a támadó gépezetünk. Troy Rice, az őszi szezonra Nyíregyházáról kölcsönbe vett játékosunk 3 touchdown elakpást is regisztrált, mellette számos yardot hozott kickoff returnben is.
Forrás: Facebook - Budapest Hurricanes
A vége 55-42 lett, azt gondolom, hogy a nézők számára a két csapat ismét egy nagyon jó mérkőzést hozott össze.
A héten, a Touchdown magazinnak adott interjúmban azt mondtam, hogy nem tulajdonítok nagy jelentőséget az első mérkőzésen látottaknak, lévén, hogy szezonnyitó meccsről van szó. Ráadásul rengeteg kijavításra váró hiba merült fel a játékunkban, így hátradőli nyilván semmiképpen sem szabad. Ennek ellenére kár lenne tagadnom, hogy jó dolog győzelemmel, egy apró lépéselőnnyel folytatni a bajnokságot. A jövő hétvégén a Hurricanes Győrbe utazik, a Wolves pedig a Rebels-zel ütközik meg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése