2014. június 28., szombat

Magyar divizió II rájátszás

A Central European Interleague mellett a Budapest Hurricanes még egy versenysorozatban volt érdekelt, a MAFSZ Divizió II-ben, azaz a magyar harmadik vonalban. Márpedig az, hogy érdekelt volt, enyhe kifejezés.
A Hurricanes második számú alakulata indult a divizió II-ben, azaz azok a játékosok, akik még kevesebb tapasztalattal rendelkeznek, illetve a junior játékosaink. Ennek ellenére amit az alapszakaszban műveltek, azt gondolom, várakozáson felüli volt.




Míg a felnőtt csapat a CEI-ben bukdácsolt, addik a Hurricanes 2 veretlenül, négy győzelemmel rombolt végig a Divizió II mezőnyén. A Fehérvár Enthroners (33-6), a Szekszárd Bad Bones (49-35), a Budapest Eagles (56-13) és a Szombathely Crushers (31-6) egyaránt áldozatául esett a fiatal csapatnak. A veretlen sorozattal az alapszakaszt első helyen zárta a Bencsics Márk vezette alakulat.

A Hurricanes 2 remek szereplése és veretlen alapszakasza mellett nekem a Miskolc Renegades nagyon szép teljesítménye volt meglepő. Három győzelemmel és egy vereséggel második helyen zárták az alapszakaszt, ráadásul elképesztően sok pontot szerezve. Összehasnolításképpen: a legtöbb pontot a Hurricanes 2 gyártotta (169 pont), második a Renegades 152 ponttal, a harmadik pedig harminc szerzett ponttal lemaradva a Szekszárd Bad Bones.
Ha már a pontok statisztikájánák tartunk, akkor a kapott pontokat is érdemes megnézni. Első ebben a kategoriában a Szombathely Crushers, akik mindösszesen 48 pontot kaptak a négy meccs alatt (ebből 31-et egy mérkőzésen, a Hurricanes 2 ellen). Második helyen a Hurricanes 2 védelme áll 60 kapott ponttal, míg harmadik a Nyíregyháza Tigers második számú csapata 67 ponttal.

A versenykiírás számomra egyébként elég érdekes, a tizenegy indulóból 10 csapat jogot szerzett a rájátszásba jutásra. Nem vagyok benne biztos, hogy ennek a lebonyolítási módszernek sok értelme lenne, mert gyakorlatilag feleslegessé teszi az alapszakaszt. Hiszen csak egy a cél: ne legyél utolsó és akkor rájátszásba kerülsz. Mindenesetre ezt találták ki a szervezők. Az alapszakasz végén a nyeretlen Fehérvár Enthroners lett az utolsó és ezzel számukra befejeződött a bajnokság, míg az egyaránt 1-3-as mérleget felmutató Újbuda Rebels II, Dabas Sparks, Budapest Eagles és Szolnok Soldiers egy Wild Card kört játszottak. Ismét csak jelzem, számomra furcsa, hogy egy 1-3-as csapat mit keres egy rájátszásban... Természetesen ez a szervezők kompetenciája. Így alakult ki a rájátszás mezőnye.
Forrás: Gável Iván, Miskolc Renegades
A két Wild Card mérkőzésre a múlt héten sort is kerítettek a csapatok.
Az Újbuda Rebels második számú csapata papírforma győzelmet aratott a Szolnok Soldiers ellen, 21-0-ra legyőzve őket. A másik mérkőzésen talán kisebb meglepetésre ugyanilyen arányban győzni tudott a Dabas Sparks a Budapest Eagles ellenében.

Kialakult ezzel a négy negyeddöntő párosítása.
A Budapest Hurricanes 2 a Dabas Sparks csapatát látja vendégül a Hurricanes Arénában holnap (vasárnap), a másik Wild Card győztes Újbuda Rebels II pedig a Miskolc Renegades pályáján küzd meg majd a továbbjutásért. A Szekszárd Bad Bones Debrecenbe utazik a Gladiators ellen, a Szombathely Crushers-t pedig a Nyíregyháza Tigers második számú csapata látja vendégül.

Mindenkit sok szeretettel vár a Budapest Hurricanes!



2 megjegyzés: