2014. június 27., péntek

NBA Draft

Hogy ne minden a labdarúgó világbajnokságról szóljon, érdemes említést tenni arról, hogy a magyar idő szerint ma hajnalban lezajlott az NBA, az észak-amerikai profi kosárlabda bajnokság draftja (ahogy ugyebár az egyetemekről kijövő legjobb játékosokat kiválasztják a profi csapatok).


Eltér a szakértők véleménye, hogy az idei játékosbörzének mely csapat a legnagyobb győztese, de a legtöbb vélemény szerint a Boston Celtics és az Orlando Magic választásai sikerültek a legjobban. Természetesen ezt igen nehéz előre megmondani, de a játékosok képességei és a csapatok igényei mellett ezt tippelik a hozzáértők. A Celtics a skill pozíciókon erősített, az első körben elvitte Marcus Smartot, az Oklahoma City sophomore irányítóját, aki nagyon jól ki tudja majd egészíteni Rajon Rondot, a második körben pedig a Kentucky freshman shooting guardját, James Youngot. Mindkét játékos később ment el, mint azt várni lehetett volna, így a Celtics nagyon jól járt.
Marcus Smart
Az Orlando Magic negyedik választásként elvitte a draft egyik legjobb power forwardot, Aaron Gordont (University of Arizona), hogy a szárnyon erősítsen. Ráadásul a játékos azonnal készen lehetaz NBA kihívásaira. Nem kizárt, hogy az Orlando Magic playoff esélyessé léphet elő.
Aaron Gordon
A legnagyobb győztesek mellett vannak legnagyobb vesztesek is. A Memphis Grizzlies az egyik ilyen csapat, a szakértők nagy része egyetért abban, hogy nem a csapatigényeknek megfelelően választottak, illetve Matt Moore, a CBSSports NBA szakértője egyenesen azt mondta, hogy ezután a draft után a legnagyobb vesztesek azok, akik a Philadelphia 76ers mérkőzéseire szezonjegyet vett, ugyanis a csapat két olyan játékost draftolt, akik nem állnak még készen az NBA-re.

A draft egy nagyon megható pillanatot is tartogatott számunkra. Adott volt Isaiah Austin, a Baylor centere, akinél a draft előtt Marfan szindrómát diagnosztizáltak, egy olyan genetikai betegséget, ami váz-, szív- és érrendszeri elváltozásokat okoz. A betegsége miatt nem kapott engedélyt arra, hogy folytassa kosárlabda pályafutását. Ennek ellenére, az első kör 16. pickje előtt bejelentették, hogy "A 2014-es NBA drafton az NBA kiválasztja Isaiah Austint a Baylor egyetemről." Szívbemarkoló pillanat volt, ahogy a center könnyeit törölgetve felment a színpadra. Az arcára volt írva a kettétört karrier fájdalma. Viszont egy elképesztően szép gesztus volt ez az ünnepélyes draft pick az NBA részéről.
Isaiah Austin

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése