2014. június 29., vasárnap

MAFSZ Divizió II negyeddöntők

A hétvégén lezajlottak a MAFSZ Divizió 2 negyeddöntői.
A Budapest Hurricanes 2, a Szekszárd Bad Bones, a Miskolc Renegades és a Nyíregyháza Tigers 2 továbbjutott, a Sparks, a Gladiators, a Rebels 2 és a Crushers búcsúzik a rájátszástól.



Az első negyeddöntőben a Nyíregyháza Tigers második számú (?) csapata fogadta a Szombathely Crushers-t.
A Tigers meglehetősen nagy magabiztossággal 24-8 arányban győzött a Crushers ellen.

A második negyeddöntőben az alapszakaszt második helyen záró Miskolc Renegades fogadta a Wild Card körből továbbjutott Újbuda Rebels 2-t. A két csapat már találkozott az alapszakasz során is (ez volt a felvezető mérkőzés a Cowboys-Hurricanes CEI mérkőzés előtt). Az alapszakaszi találkozásukat magabiztosan nyerték a borosdiak. Most itt, a rájátszásban sem adta alább az esélyesebb csapat, 42-0 arányban kiütötték ellenfelüket.

A harmadik negyeddöntőben az alapszakaszt veretlenül megnyerő Budapest Hurricanes 2 vendége a Wild Card körben a Budapest Eagles-t 21-0 arányú győzelemmel búcsúztató Dabas Sparks volt. A Hurricanes második számú csapata nem játszott igazán jól, rengeteg hiba csúszott be, mint az offense, mind pedig a defense oldalon. Na, nem mintha a Sparks jobban játszott volna (konkrétan felmerült a kérdés, hogy a csapat hogyan tudott 21-0 arányú győzelmet aratni a Wild Card körben). A két csapat játékának szinvonalára a játékvezetés is lesüllyedt, hihetetlen hibákat vétettek. A Hurricanes 2 egyébként mind a négy negyedben egy-egy touchdownt szerzett, mindegyike Czirók Márton válogatott irányító nevéhez fűződik, három alkalommal futott, egyszer pedig passzolt. A harmadik negyed második felében kicsit feléledni látszott a vendég alakulat is, két touchdownt is sikerült szerezniük. Mindenképpen ki akarom emelni Mezei Márk cornerback (újoncként az első számú csapatban is szépen teljesített) irgalmatlan nagy és látványos tackle-jét és forced fumble-jét. Kétség nem fér hozzá, hogy az volt a meccs jelenete. A vége 28-14 lett. Egyébként a Sparks nagyon keményen és kitartóan játszott, le a kalappal előttük, de esélyük egy pillanatra sem volt. Hurricanes oldalon a mutatott játékból a következtetéseket le kell vonni, a hibákat ki kell küszöbölni. A lényeg azonban most csak annyi, hogy a csapat továbbjutott az elődöntőbe.

A negyedik negyeddöntőben Szekszárd Bad Bones végig fej fej mellett haladt a hazai pályán játszó Debrecen Gladiators ellen. Aztán a negyedik negyed végén 27-20 arányú vezetét szerzett. Válaszolva rá, az utolsó negyed végén a Gladiators touchdownt szerzett, ezzel 27-26-ra módosította az állást. A hazai közönség előtt játszó csapat nem akart a hosszabbítással bíbelődni és két pontos kísérletre mentek rá. Mely azonban nem sikerült, nyert a Bad Bones 27-26 arányban.

Ezzel kialakult az elődöntők mezőnye, jövő hétvégén a Budapest Hurricanes 2 a Szekszárd Bad Bones csapatát látja vendégül, míg a Nyíregyháza Tiger 2 Miskolcra utazik, hogy megmérkőzzön a Renegades-zel.
Forrás: Gável Iván, Miskolc Renegades

2 megjegyzés: