2014. január 22., szerda

Ken Galluccio Cup

Nagyon érdekes hírrel tudunk jelentkezni: a Budapest Blax Lacrosse Egyesület hivatalosan is benyújtotta a pályázatát a 2014-es Ken Galluccio Cup megrendezésére.



A 2008-óta évente megrendezésre kerülő Ken Galluccio Cup gyakorlatilag ugyanaz a lacrosse világában, mint a Bajnokok Ligája a labdarúgásban, azaz az európai bajnokcsapatok kupája.
Legutóbb, 2013-ban Gentben került megrendezésre a kupa és nagy sikert aratott mind a résztvevő csapatok, mind pedig a nézők körében, nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a lacrosse mára az ismert sportágak közé tartozik Belgiumban.

Pillanatkép a 2013-as KGC férfi bajnokságából
Idén a Budapest Blax vezetősége - főleg a két hete lezajlott New Years Cup 2014 sikerein felbuzdulva - úgy döntött, hogy megpályázza a nagyszabású, három napos rendezvény megszervezését. A felettébb szoros határidő ellenére egy elképesztően jó, komplex és részletes pályázati anyagot sikerült összeállítania a magyarországi lacrosse vezetőinek. A tervek szerint 12 férfi és 8 női bajnokcsapatot várna Budapest szeptember közepén (az időpont még nem teljesen biztos).

Pillanatkép a 2012-es KGC női bajnokságából
Hatalmas feladat lenne megrendezni és lebonyolítani ezt a nívós európai kupát, a sportág dimenziói tekintetében óriási költségekkel is járna, azonban felbecsülhetetlen értéke lenne mind a sportág hazai megismerése terén, mind pedig a regionális lacrosse fellendülésében, fejlődésében.
Ismereteink szerint - bár elméletileg még a pályázati anyagok még titkosak - a magyar pályázaton kívül legalább egy belga pályázat is beérkezett ez ELF (Európai Lacrosse Szövetség - a Ken Galluccio Cup felügyeleti szerve) titkárságához. Az ELF tagszervezeteinek vezetői 2014. február 15-ig postai úton szavazhatnak, hogy mely pályázat a befutó, ki kapja meg a szervezés lehetőségét, majd február 17-én a szövetség kihirdeti a végeredményt.

Drukkoljunk, hogy a magyar pályázat megnyerje a szervezés jogát!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése