2014. január 20., hétfő

AFC döntő

Ahogy azt várni lehetett, az AFC konferencia döntőjét az a csapat nyerhette meg, amelyik védelme jobban teljesít.


Nos, a futás ellen mindkét csapat védelme nagyon szépen felkészült, azonban a passzok ellen az erősen megfogyatkozott Patriots-defense tökéletesen tehetetlennek bizonyult, ráadásul, mintha a játékosok fáradtak lettek volna, a denveri receiverek rendre megverték a Pats secondary-jét. Manning 400 yard felett passzolt.
Ugyanakkor a Broncos, Jack Del Rio irányította védelme nagyon jól dolgozott, elképesztően szoros emberfogást védekeztek, mellette pedig elég komoly nyomást gyakoroltak Tom Brady-re.
Emellett a felállás mellett Manning iszonyú hosszú drive-okat vezetett, a félidőben például háromszor annyi ideig birtokolták a labdát, mint a New England offense-e.
Nem csoda, így hogy a mérkőzés szépen lassan kicsúszott a Patriots kezéből és végül, hiába a New England konzisztens támadójátéka a negyedik negyedben, könnyedén tudott nyerni a Denver Broncos, 16-26 arányban.


A Denver Broncos az American Football Conference bajnoka és két hét múlva a Super Bowlban játszik - hogy ki ellen, az a most következő NFC főcsoportdöntő (San Francesco 49ers vs Seattle Seahawks) végkimenetelétől függ.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése