2014. január 12., vasárnap

12-esek csatája

Az AFC első divisional round game-ét a New England Patriots és az Indianapolis Colts játszotta. A két csapat rivalizálásának már történelme van, igaz, elsősorban a Brady-Manning párharc miatt híresült el. A Colts-ot ugyebár már két éve Andrew Luck irányítja, véleményem szerint igencsak megfelelve az elvárásoknak.

Brady vs Luck
De a magyar idő szerint ma hajnalban lejátszott mérkőzés nem ilyen volt. Luck 50% alatt passzolt, és bár több, mint 300 yardot és kettő touchdownt hozott össze, ezek mellé 4 interception is párosult. Négy eladott labda pedig olyan dolog, amit egy rájátszás mérkőzésen nem engedhetsz meg magadnak, főleg nem a New England Patriots ellen.
A túloldalon, a másik 12-es sem élete mérkőzését hozta, alig több, mint passzainak fele ért célba, mellette kevesebb, mint 200 yardot passzolt, touchdownt nem szerzett, de ami nagyon fontos: nem vesztett labdát sem.
Brady helyett new englandi oldalon az idén (főleg a szezon második felében) remeklő running back, LaGarrette Blount lépett elő, 166 yardot futott (futásonként majdnem 7 yardos átlaggal) és 4 touchdownt ért el. Végül, főleg a jó rajtnak (14-0) és a hasonlóan jó 4. negyednek (szintén 14-0) köszönhetően 43-22 arányban győzött a Patriots és várhatja, hogy a második konferencia elődöntő eredményétől függően a Broncos-hoz kell-e utaznia vagy a Chargers-t látja majd vendégül.

LaGarrette Blount


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése