2014. január 7., kedd

A Florida State University az egyetemi bajnok

Egy izgalmas, fordulatos és jó mérkőzést hozott az egyetemi football bajnoki döntője. A BSC ranglistán második helyen végző SEC-bajnok Auburn Tigers csapott össze az első (és ACC bajnok) Florida State Seminoles-zal a pasadenai Rose Bowl Stadionban. 




A Tigers egy vereséggel, a Seminoles pedig veretlenül ment végig az alapszakaszon. Sőt, az FSU gyakorlatilag egy mérkőzés kivételével mindegyik alapszakasz meccsen kisöpörte ellenfelét. Ez az egy meccs a negyedik játékhéten a Boston College ellen volt, a szezon alatt az volt az első és utolsó alkalom, hogy valamely csapat vezetni tudott a Seminoles ellen.

FSU Seminoles: Osceola, az indián vezető Renegade hátán
Az Auburn Tigers is remek alapszakaszt zárt, érdekes módon nekik is a negyedik játékhetük volt a kritikus, akkor kaptak ki egyedül az LSU-tól. A Tigers szezonja azonban cseppet sem volt könnyű, a 13 alapszakasz mérkőzésből 4 alkalommal is az utolsó két percen belül sikerült fordítaniuk, legutóbb az Iron Bowlon, a legnagyobb rivális Alabama Crimson Tide ellen - akik ezzel bukták el a National Championship Game-et.
Auburn Tigers: Nova a War Eagle
Nem voltak egyértelműek az előjelek, a szakértők véleménye is megoszlott arról, hogy melyik csapat lesz az esélyes.
És a mérkőzés nem is úgy kezdődött, ahogy azt várták volna a legtöbben, az első félidő végén 21-3-ra vezetett az Auburn Tigers. Ennek főleg az az oka, hogy az elképesztő képességű és idén Heisman Trophyt is megnyerő floridai redshirt freshman irányítót hatalmas nyomás alatt tartotta az Auburn defense-e.  Aztán jött a második félidő, és kezdve egy FSU által tökéletesen kivitelezett fake punttal, minden megfordult. És végül, az utolsó percben Jameis Winston irányító egy 80 yardos győztes drive-val megfordította a mérkőzést. Nyert a Florida State University 34-31 arányban.


A Seminoles egyébként elmondhatja magáról, hogy az utolsó BCS National Championship Game-et tudta megnyerni, hiszen jövőre bevezetik a rájátszásos rendszert a college footballban is. Az FSU 1998 óta (a BSC nemzeti bajnoki mérkőzés bevezetése óta) négy alkalommal jutott döntőbe (1999, 2000, 2001, majd 2014), ebből kettő alkalommal tudott győzni, kétszet pedig alul maradt. Négy szereplésével a BSC National Championship Game-en legtöbbet szereplő egyetem lettek (megosztva az Oklahoma egyetemmel).


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése