2011. május 29., vasárnap

Továbbra is veretlenül Ausztriában (is)


Ma egy hideg, borongós, esős meccsen nagy arányú győzelmet arattunk a Danube Dragons második számú csapata ellen.

Ezúttal sok elemzést nem írok, csak néhány benyomásomról számolok be. Mindenek előtt ki kell, hogy emeljem - sokadszorra -, hogy imádok osztrák csapatok ellen játszani. Ahogy kezelik a sportágat, a mérkőzést magát, az ellenfeleket, tanítani való. Másodszor pedig le kell szögeznem, hogy hulla fáradt vagyok. A magyar meccsek ennyire sok koncentrációt és agymunkát nem követelnek meg. Legalábbis azon a szinten, amivel eddig találkoztam. Ha az ellenfélnél a jó játékosok jó edzőkkel párosulnak, akkor az nagyon meg tudja nehezíteni a defensive coordinator életét. Ezen a meccsen még az egyéni hibák is nehezítették a dolgomat, sajnos buta hibákból kaptunk három TD-t is. Egyébként nagyon szép dolgokat is láttam a védelem oldalán, például a three-and-outokat, turnover on downs-okat, három sikeres goal line védekezést egy yardon belül, Szobonya Bence két interceptionjét, a linebackerek kőkemény játékát, a fal időnként nagyon komoly nyomását. Azért a három kapott TD kicsit sok...
Az offense pedig hozta a már megszokott remek formáját, sőt, idén a legtöbb, nyolc TD-t szereztek, 5 passzolt TD mellé 3 futott TD is társult. Bencsics Márk ma is remekül mozgatta az offense-t, komolyan mondom, meccsről-meccsre jobb irányító lesz. Gondolom a kedvét egy kicsit azért elrontotta, hogy a meccs végén, amikor a társak (és valószínűleg a saját) koncentrációja kicsit már lankadt, háromszor is eladta a labdát (eddig egész szezonban egy interceptiont dobott).
Mindenesetre jót játszottak a srácok és ami ennél sokkal fontosabb, megvan a győzelem is. Ezzel gyakorlatilag csoportelsők vagyunk, jövő héten Zágrábban ha a Patriots nem nyer 21 pontnál többel, akkor megnyerve a csoportot az Iron Bowl elődöntőjébe jutunk. Természetesen a zágrábi célunk is az, hogy győztesen jöjjünk haza. Ez nem csak a csapat renoméja miatt lenne fontos, hanem más aspektusból is jelentős lenne. Nagy szerencsénkre ugyanis az AFBÖ division 2 D jelű konferenciájában (mely a mi leendő ellenfelünket adja) a listavezető Black Lions 2 kikapott egy alkalommal. Ez azt jelenti, hogy ha veretlenül nyerjük meg a csoportunkat, akkor a jobb mérleg miatt az elődöntőt Budapesten játszuk le. Ellenben ha véletlenül Zágrábból vereséggel térnénk haza, akkor Klagenfurtba kellene utaznunk. Úgyhogy ez egy plusz motiváció játékosaink és edzőink számára.
A mérkőzésen egyébként megsérült Harmathy Csaba (C) nyaka. A helyszínen súlyosnak tűnt a sérülés, de miután a játékost a Baleseti Sebészetre szállították és megvizsgálták, kiderült, hogy csak könnyebben sérült a nyaka és egy ideg becsípődött. Mindenesetre jobbulást kívánok neki.
És köszönöm a klassz meccset Lukács Bencének és a Dragons-nak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése