2011. május 26., csütörtök

MAFL körkép


Ugyebár említettem, hogy vasárnap mi végeztünk a magyar alapszakasszal. Hasonlóképpen a Budapest Cowboys2, ők 3-2-vel végeztek, ami valószínűleg rájátszást jelent nekik. (A tavalyi gyenge szereplés után ez nagy előrelépés lenne, mottójukként pedig felvehetnék a "Jól jön az öreg a háznál" szólást.)

A többi csapat még legalább egy meccsel adós a második divizióban.
Nézzük, mi van még hátra és egy kicsit esélyt is latolgatok.
Újpest Bulldogs vs Pécs Gringos
Fehérvár Enthroners vs Debrecen Gladiators
Pécs Gringos vs Haladás Crushers
Budapest Eagles vs Debrecen Gladiators
Tata Mustangs vs Budapest Wolves
A Hurricanes ugyebár 5-0 alapszakasz eredményével már biztos, hogy a lista élén elődöntőbe jutott.
A másik egyenesági elődöntős szereplést jelentő második hely körül érdekes helyzet alakult ki, ugyanis a helyért két csapat megy és mindkettőnek a Pécs Gringoson kell keresztülmennie. Ha a Crushers megveri a pécsi csapatot, mindentől függetlenül másodikként végez és egyeneságon jut az elődöntőbe. Ebben az esetben az Újpest Bulldogs wild card meccsre kényszerül - szintén függetlenül attól, hogy nyer vagy veszít - hiszen a kapott pontok nagyon lehúzzák a mérlegüket (ezért főleg a Hurricanes a felelős). Ha az Újpest nyerni tud a Gringos ellen és a Crushers kikap Pécsett, akkor a Bulldogs van ott automatikusan az elődöntőben és a Haladás megy wild cardra. Személy szerint én az első felállást tartom valószínűbbnek.
Ugyanakkor a Pécsnek élet-halál kérdés, hogy legalább egy meccset behúzzon, különben búcsúzhatnak a szezontól.
A Debrecen Gladiators és a Fehérvár Enthroners összecsapása már puszta formalitás. Két iszonyatosan alulteljesítő csapat elkeseredett harca, hogy elkerüljék az utolsó két hely egyikét. Szerintem a Debrecen meg tudja nyerni azt az összecsapást, azonban kötve hiszem, hogy a Budapest Eagles ellen érdemben fel tudnának lépni, így valószínűnek tartom, hogy 1-4-es mérleggel 8. helyen zárják az alapszakaszt és ezáltal a szezont is. A Fehérvár Enthroners pedig nyeretlenül. Főleg talán az offense-re lehet panasz (bár egy nagyon jó képességű, atletikus TE-del vannak felfegyverkezve), 39 pont 4 meccs alatt nagyon kevés.
Minden bizonnyal melléjük fog társulni a Wolves második számú csapata. Ők a Tata Mustangs elleni meccsel zárják az alapszakaszt és a szezont. Az igazat megvallva nagyon drukkolok nekik, mert két szezont is győztes mérkőzés nélkül zárni nem túl impozáns. Egyúttal az edzői bizottság elnöke, Kovács István (a Wolves 2 vezetőedzője) is valamiképpen választ adna a személyét érintő támadásokra és kérdésfelvetésekre. Az eddigi eredmények fényében sok reményük azonban nem lehet a tatai alakulat ellen. Ráadásul a Mustangsnak sorsdöntő lesz ez a meccs, ha a wild card körben még versenyben akarnak lenni.
Ha az eredmények papírforma szerint alakulnak (vagy legalábbis úgy, ahogy én gyanítom), akkor a végén lesz egy csapat 5-0-val (Hurricanes), lesz két csapat 4-1-gyel (Crushers, Bulldogs), lesz 3 csapat 3-2-vel (Mustangs, Eagles, Cowboys2), egy csapat 2-3-mal (Gringos), egy csapat 1-4-gyel (Gladiators) és két csapat 0-5-tel (Enthroners, Wolves2).
Ha ez így alakul, akkor egy Bulldogs v Mustangs és egy Cowboys2 v Eagles wild card körre kerül sor.
A Cowboys2-Eagles páros győztese mérkőzik az elődöntőben a Hurricanes-szel, a Kutyák és Pacik viadalának győztese pedig a West Gate divizió 2-es tagjával.
Nem tartom kizártnak, hogy a döntőben létrejöjjön egy re-match, de sokkal valószínűbb, hogy a Crushers hozza a győri, dunaújvárosi erősítést és döntőbe jutnak. Bár személyes kapcsolatok miatt drukkolok a Bulldogs sikerének, nagyon szeretnék játszani a Crushers ellen és megverni őket.
Persze az egész csak találgatás, tippelgetés, június 12-ig még nyitva marad néhány kérdés.
Most pár szó a div 1-ről:
Itt is a vége felé közelítünk, 3 hét és 7 mérkőzés van még hátra.
Négy csapat egyértelműen kiemelkedik a mezőnyből, a West Gate divizió 1-es csapata (Dunaújváros Gorillaz), az Újbuda Rebels és a Békéscsaba Raptors eddig nem találtak legyőzőre, a tavalyi ezüstérmes Nyíregyháza Tigers pedig 4-1-es mérleggel követi őket.
A vezető négyesből három nem meglepetés, hiszen a Nyíregyháza és a Rebels nem rossz csapatok (utóbbit teszteltük még kora tavasszal) a Gorillaz meg köztudottan dúsított csapat. (Itt azért megjegyzem, hogy amikor a Sharks-Gorillaz-Crushers hármast West Gate néven emlegetem, nem bántásból teszem. A megoldásukat nem tartom etikusnak, de nem igazán érdekel. Az összefoglaló nevük viszont tetszik.) A Raptors jó szereplése azonban nekem meglepetés. Azt beszélik, hogy nagyon jó az edzőjük. (Egy kis fórumos vitára visszacsatolva adott esetben nem az az edző erénye, hogy amerikai, hanem az, hogy jó).
Aztán jön egy kis szakadék és már negatív , 2-3-as mutatóval alkotja a középmezőnyt a Szolnok Soldiers, a Budapest Titans és a Miskolc Steelers. Őket követik 2-4-es mutatóval (a szezont már befejezve) a jászberényi rozsomákok, majd 1-3-mal a zalai legények. Az Eger Heroes és a Veszprém Wildfires még nem tudott meccset nyerni.
Az biztos, hogy a top 4-nek nincs félnivalója, mindenképpen már rájátszásba jutnak, azonban a kiadó két helyért még versenyfutás várható a három 2-3-as csapat között. Az üldöző trióból a Titans van a legnehezebb helyzetben, ugyanis az ő utolsó meccsük a West Gate Gorillaz ellen lesz most szombaton, míg a Steelers a Veszprém ellen, a Soldiers pedig Eger ellen játszik. Papírforma szerint a Miskolc és a Szolnok jut ötödik és hatodik helyen a rájátszásba.
De az élen is lesznek változások. A Gorillaz mint említettem, a Titans ellen játszik, nekik kinéz a 6-0-s alapszakasz. A Tigers-nek is már csak egy meccse van, a Raptors lesz az ellenfél. A békéscsabai formát tekintve a nyíregyházi csapat 4-2-vel zárja majd az alapszakaszt 4. helyen. Az Újbuda Rebels először várhatóan egy könnyed meccset játszik a Zala Predators ellen, majd jön az alapszakasz talán legizgalmasabb mérkőzése, amikor az újbudai csapat Békéscsabára utazik. Ha a dolgok úgy alakulnak, ahogy gondolom (és fent levezettem), akkor ezen a meccsen dől el, hogy kettejük közül melyik csapat jut egyenesen az elődöntőbe és melyiknek kell egy wild card meccsel is bajlódnia. Személy szerint én azt hiszem, a Raptorsra tippelnék, sőt, nem tartom kizártnak, hogy a végső győzelmet is behúzhatják.
(Nem említettem még meg az alapszakaszt lezáró Predators Wildfires meccset. Ha a Predators kikap a Rebelstől most hétvégén, akkor ennek a meccsnek csak az lesz a tétje, hogy vajon a zalai csapat meg tudja-e előzni a Wolverines-t vagy marad 9. Ha esetleg nyerne a Zala az Újbuda Rebels otthonában - valljuk be, erre nem túl nagy az esély - akkor egy Wildfires elleni győzelem a wild cardot jelentené... de szerintem ezt hagyjuk meg a sci-fi és fantasy íróknak.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése