2011. május 7., szombat

Behúztuk


Idegenben játszottunk saját pályánkon kevés néző előtt és nagy hőségben. Ellenfelünk a Budapest Eagles volt.
És hoztuk a kötelezőt, 42-7 arányban legyőztük "riválisunkat". De ennyit tettünk ma és semmi mást.

Eleve, ugyebár pontot kaptunk. Ez itthon felér egy vereséggel - legalábbis számomra. De ezt úgyis tudja az, aki ismer vagy legalábbis olvassa a blogom. Már az első félidőben problémáink adódtak, sajnos a defensive endek nem fogtak ki egy jó napot, így az Eagles irányítója ki tudott bontakozni. Ráadásul Váradi Zsolt nose tackle és Szűcs Máté belső linebacker hiánya nagyon érződött a középső futásoknál is. Végül a második negyed utolsó playéből született, ami egy elképesztően nagy safety hibát követő goal line szituációból született.
Bár az offense hat TD-t is szerzett, azért nem lehetnem elégedettek. Félidőben Kovács Zsolt vezetőedző főleg a futójátékot hiányolta. A második félidőben aztán Bencsics Márk helyett már Szicherle Patrik irányított, így a passz játék is visszaesett. Viszont Patrik nevéhez fűződött egy futott TD (élete első TD-ja a felnőttek között). Mellette még Bencsics Márk is futott egyet, Danku Dávid pedig hármat, illetve Bencsics Márk egy passz TD-t is szerzett, elkapója Ujfalusi Ákos volt.
Sajnos a labdaszerzés sem igazán ment ma a defense-nek, a korábbi átlag +3 turnover mutató helyett ma csak egy fumble-t sikerült összeszedni, míg Bencsics Márk is eladott egy labdát.
Nagy pozitívum azonban, hogy a kickoff csapat jól működött. Ráadásul az egyik kickoffot Kovács Zoltán elképesztően rövidre rúgta, de az Eagles nem reagált elég gyorsan és a labdát Novakov Dávid visszaszerezte.
Egyébként Varga Ferenc és Novakov Dávid nagyot játszott, Sipiczki Ádám teljesítménye sokat javult a Patriots meccshez képest és Bozsik Ádám is csak kicsit játszott rosszabbul, mint a Dragons ellen. A két - betegséggel és sérüléssel bajlódó - safety egy-egy komolyabb hibát vétettek, míg Ptrick Ogunji és Füri Józseg cornerbackek hozták a maguk megbízható formáját. A fal közepe nem hibázott nagyobbat, azonban nem tudtak elég nagy nyomást helyezni a backfieldre. És mint említettem, a defensive endek egységesen betliztek ma, pedig a mai napi defense plan rájuk épült volna.
Szóval a győzelem egy pillanatra sem volt kétséges, de a teljesítménnyel a csapat adós maradt. Egyébként a srácok védelmére szóljon, hogy egy Dragons meccs után nagyon nehéz megtalálni a motivációt egy Eagles kaliberű csapat ellen.

És a motiváció mellett a játékvezetés szinvonala is csökkent a múlthetihez képest, de kétségtelen, hogy a zebrák az idei legjobb teljesítményüket hozták. Sőt, megkockáztatom, hogy a vezetés szinvonala meghaladta minden eddigi magyar tapasztalatomat. És ami a tevékenységük mellett szól leginkább, az az, hogy meg tudták akadályozni, hogy az Eagles játékosai nagyon eldurvuljanak. (Eddig ugyebár minden itthoni ellenfelünknél kicsit elgurult a gyógyszer, amikor már belálthatatlan távolságba kerültünk tőlük). Két eset volt mindösszesen, amikor vitattam a zebrák döntését, az egyik a kapott TD-nk előtt volt, akkor az Eagles offensive tackle-je szó szerint lerántotta a defensive endet (ez mondjuk TD-hez vezetett). A másik alkalommal pedig két Eagles játékos is aggresszívan lépett fel a játékvezető ellen (az egyik meglökte, a másik pedig az eldobott zászlót visszadobta). Mindkét alkalom kizárást vont volna maga után, de a vezetőbíró lágyszívű volt és csak 15-15 yarddal büntette a magatartásokat. De mégegyszer mondom, jó volt a vezetés (talán még a döntések sebességén kéne javítani) és ami a legfontosabb, megakadályozták az alattomos, sérülésre irányuló szabálytalanságokat - amit egyébként az Eagles egy-két fórumhuszár játékosa beígért.

Egyébként ha már itt tartunk, azt az egyet megjegyzem, hogy több Eagles játékostól származó forrásból is azt hallottam, hogy ott az edzők a sérülés okozását egy rekesz sörrel jutalmazzák, és az ellenfél egy-egy játékosának lesérülését pedig három havi tagdíjkedvezménnyel honorálják. Nem tudom, hogy ez mennyire igaz, de ha az, akkor ez nagyon durva. És aki ezt a mentalitást képviseli, az nem nevezheti magát szerintem edzőnek. Márpedig ismereteim szerint azok, akik jelenleg a csapatot edzik, éppen emiatt a mentalitás miatt lettek a Budapest Titans-ből eltávolítva. Akárhogy is, remélem, a sérülés okozására való felbújtás és a "vérdíj" kitűzése csak pletyka.
Jövő hétvégén a csapat pihenhet, rákövetkező hétvégén sort kerítünk az utolsó magyar alapszakasz mérkőzésre a Tata Mustangs ellen. Ezt követően pedig a két osztrák alapszakasz meccsünket tudjuk le. Az a durva, hogy még a felénél sem vagyunk...

Ma pedig figyelem a bejövő híreket, hogy két osztrák csoportriválisunk, a Patriots és a Dragons mit játszottak egymás ellen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése