2011. május 31., kedd

NHL rájátszás


Az NHL rájátszását a konferenciadöntőknél hagytam ott legutóbb. 
Keleti oldalon a Boston és a Tampa Bay párharcára került sor. A Bruins-t már múltkori cikkemben is a párharc egyértelmű győztesének tartottam. Nos, a győzelem meglett, de annyira azért nem volt egyértelmű. A két csapat hét mérkőzést vívott egymással, ráadásul a Tampa vezetett először 5-2-es nagy győzelmével. Ezt követően két bostoni siker (6-5, 2-0) következett, de a Lightning ismét kiegyenlített (5-3). Az ötödik meccsen a Bruins győzedelmeskedett 3-1 arányban, azonban a hatodik összecsapáson egy hatalamas meccsen (5-4) a floridai csapat még életben tartotta a reményeket. Aztán jött a mindent eldöntő hetedik mérkőzés, ami egy óriási taktikai és fizikai csatát hozott. Mindkét csapat keményen védekezett, végül Nathan Horton, a Boston egyik right wingje, 7 perccel a mérkőzés vége előtt megszerezte a győztes gólt.
Nyugaton nem volt ilyen bonyolult a helyzet, sőt, a Vancouver Canucks sokkal könnyebben megnyerte a szériát, mint azt én gondoltam - reméltem. Két vancouveri győzelem (3-2, 7-3) még szépíteni tudott a Sharks (4-3), de ezt követően újabb két Canucks győzelem (4-2, 3-2) következett és a San Jose Sharks szezonja véget ért. Azt azért érdemes megjegyezni, hogy az utolsó, ötödik meccsen a Cápák nem adták olcsón a bőrüket, a kanadai csapatnak kétszeres hosszabbítás kellett a győztes gól megszerzéséhez.
A Stanley Cup Finalt tehát a Boston Bruins és a Vancouver Canucks vívja egymással. Az első meccsére keleti idő szerint szerdán este 8-kor kerül sor, azaz itteni idő szerint csütörtök hajnali kettőkor kezdődik.
Hajrá, Bruins!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése