2012. június 16., szombat

A profik - Hoops

A profi kosarasokat ott hagytuk magukra legutóbbi alkalommal, hogy a konferencia döntők párosai mind nyugati, mind pedig keleti oldalon 2-2-vel álltak. Azóta lement néhány mérkőzés.

A nyugati konferencia döntő ugyebár a San Antonio Spurs és az Oklahoma City Thunder összecsapását hozta. Személy szerint nem igazán szeretem a Spurs-t - és akkor még finoma fogalmaztam -, úgyhogy meglehetős örömmel töltött el, hogy a döntetlen állás után a Thunder először San Antonioban, majd otthon is győzni tudott, ezzel 4-2-es végeredménnyel nagy döntőbe jutott.

A keleti konferenciát már néhány éve gyakorlatilag a Boston Celtics és a Miami Heat határozza meg (most tekintsünk el a Chicago Bulls szerepétől). Ez a két csapat küzdött idén is a keleti trófeáért és a nagydöntőbe jutásért. Rögtön a negyedik mérkőzésen a Celtics tett meg hatalmas lépést a továbbjutás felé, ugyanis hazai pályán le tudta győzni a Heatet. Azonban a következő meccsen a Heat is meglépte ugyanezt a bravúrt és a TD Gardenben győzött a Celtics felett. A sorozat állása ekkor 3-3 volt és jöhetett a mindent eldöntő hetedik összecsapás. Jobb alapszakaszbeli teljesítménye miatt a Heat játszhatott otthon ezen a meccsen és sajnos igencsak könnyedén, 101-88 arányban győzni tudtak a bostoni csapat ellen.

Kialakult ezzel az NBA nagydöntő párosítása, az Oklahoma City Thunder és a Miami Heat játszhat a bajnoki címért.
A döntőből már két oklahoma city-i mérkőzés le is ment, az elsőt a hazai Thunder nyerte 105-94 arányban, a másodikat azonban a Miami Heat 100-96-ra. Ezzel a Miami kis lépéselőnyre tett szert, hiszen a következő két összecsapást otthon játszhatják. De a Thundert sem kell félteni. Nem hiszem, hogy hat meccsnél hamarabb véget érne a döntő sorozat.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése