2012. június 3., vasárnap

Austrian Lacrosse League 2012 - UPDATED

A mai napon véget ért az Austrian Lacrosse League 2012-es versenysorozata. Ugyan csonka bajnokságra került sor idén, de a Budapest Blax soha ekkora sikert még nem ért el. Történelmi pillanat a mai: a budapesti csapat ezüst éremmel tért haza Graz-ból!

Hogy miért volt csonka az idei szezon? Több dolog miatt is. Egyrészt hiába szaporodnak gombamód az osztrák csapatok (Aichfeld Knights, Carinthian Cardinals, Eisenstadt Steelers, Innsbruck Eagles, Salzburg Arizonas és Woodquarter Warriors), még egyik sem alkalmas arra, hogy field lacrosse bajnokságban vegyen részt. Másrészt két korábbi stabil résztvevő kivált a versenyből. Egyik a Ljubljana Dragons, akik két sikeres szezon után döntöttek úgy, hogy a nevezési költség és az utazási távolságok nem állnak megfelelő arányban a mérkőzések számával és minőségével. A másik az elmúlt éveket uraló osztrák lacrosse csapata, a Vienna Cherokees, ők azért nem indultak, mert a játékosok egyik fele box lacrosse-ra nyergelt át, a másik fele pedig csatlakozott a Vienna Monarchs-hoz. Így aztán maradt a tavalyi bajnok Vienna Monarchs, a másik bécsi csapat Vienna White Coats, az idénre valamiért nagyon meggyengült Graz Gladiators és persze az egyre erősebb Budapest Blax.

Idén kettő mérkőzésnap alatt le is tudták a csapatok az alapszakaszt, előbb 2012. április 14-én játszottak a csapatok Budapesten, majd május 5-én Bécsben.
A meccsnapokon az alábbi eredmények születtek:

Blax vs White Coats 3-3
Gladiators vs Monarchs 0-5
Blax vs Gladiators 1-0
White Coats vs Monarchs 0-15
Gladiators vs White Coats 2-7
Blax vs Monarchs 1-8
Monarchs vs White Coats 6-1
Gladiators vs Blax 6-8
Monarchs vs Blax 9-1
White Coats vs Gladiators 6-5
White Coats vs Blax 4-4
Monarchs vs Gladiators 8-1

Az eredményekből is látszik, hogy a Monarchs toronymagasan kiemelkedett idén is a mezőnyből, míg a Blax és a White Coats megközelítőleg azonos erőt képviseltek. A Gladiators pedig meglepetésre nyeretlenül az utolsó helyen végeztek.
Az alapszakasz végeredménye a következő volt:

1. Vienna Monarchs - 18 pont, 51-4
2. Budapest Blax - 8 pont, 18-30
3. Vienna White Coats - 8 pont, 21-35
4. Graz Gladiators - 0 pont, 14-35

Az alapszakaszban elért eredmények alapján alakult ki a graz-i elődöntők párosítása:
Vienna Monarchs vs Graz Gladiators
Budapest Blax vs Vienna White Coats

A Vienna Monarchs idén harmadszor is könnyedén legyőzte az elődöntőben a Graz Gladiators-t, illetve két döntetlen után idén először a Blax győzni tudott a Vienna White Coats ellen (6-5). A döntőben aztán a papírforma érvényesült és a Vienna Monarchs megőrizte veretlenségét és megvédte tavalyi bajnoki címét. A Budapest Blax történetében először éremmel távozhatott a versenyről.


UPDATE:

A rájátszás eredményei:

Elődöntők
Vienna Monarchs vs Graz Gladiators 10-1
Budapest Blax vs Vienna White Coats 6-5

Bronzmeccs
Graz Gladiators vs Vienna White Coats 5-4

Döntő
Vienna Monarchs vs Budapest Blax 11-2

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése