2012. június 4., hétfő

A profik - Hoops

Egy gyors körbetekintést tartok a profik világában, hiszen több sportágban már bőven a rájátszás végjátékában tartunk. Kezdem először az NBA-jel.



A kosarasok a konferenciadöntőknél tartanak.
A rájátszásba ugyebár 16 csapat jutott be, 8 Keletről, 8 Nyugatról. Bejutási sorrendben:
KELET
Chicago Bulls
Miami Heat
Indiana Pacers
Boston Celtics
Atlanta Hawks
Orlando Magic
New York Knicks
Philadelphia 76ers
NYUGAT
San Antonio Spurs
Oklahoma City Thunder
Los Angeles Lakers
Memphis Grizzlies
Los Angeles Clippers
Denver Nuggets
Dallas Mavericks
Utah Jazz

A rájátszás első köre Keleten rögtön egy nagy upsettel indult, a remek alapszakaszt produkáló Chicago Bulls ugyanis egy viszonylag könnyed, 4-2-es vereséggel búcsúzott a 76ers ellen (a mindent eldöntő hatodik meccsen egyetlen ponttal nyert és ezzel jutott tovább a philadalphiai csapat). A többi párosítás mindegyikénél a papírforma érvényesült, egyedül Nyugaton a Grizzlies-Clippers párosításnál jutott tovább az alacsonyabb helyen a playoffba jutott csapat.
Még kiemelném, hogy az első körből a nyugati két legjobb csapat (Spurs és a Thunder) söpréssel jutott tovább.

A konferencia elődöntőkben aztán tovább folytatódott a magasabban rangsorolt csapatok továbbjutása, érdekes, hogy a négy párharcból négy különböző végeredmény született, lett egy 4-0 (Spurs vs Clippers), egy 4-1 (Thunder-Lakers), egy 4-2 (Heat-Pacers) és egy 4-3 (Celtics-76ers).

Ezzel ki is alakultak a konferencia-döntő párosításai. Nyugaton a rájátszásba egyébként is első-második helyen bejutott két csapat döntőzik (Spurs-Thunder), míg Keleten a jelenlegi legnagyobb rivális párosítás, a Celtics-Heats.
Eddig négy-négy meccsre került sor a két párosnál, az eredmény pedig mindkét esetben 2-2-es döntetlen, eddig mindenki hozta a hazai meccseit. A nyugati páros most San Antonioba utazik a következő mérkőzésre, a keleti pedig Miamiba, úgyhogy a Thunder és a Celtics számára fel van adva a lecke, ha egy lépést akarnak tenni a továbbjutás felé, akkor idegenben kell nyerniük.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése