2010. július 30., péntek

Edzőtábor 2010


Múlt héten hétfõn a Budapest Hurricanes majdnem teljes gárdája buszra pattant és leutazott Gyomaendõdre, ugyanis a békési település adott otthont idén az edzõtábornak.
Az edzõtáborok évek óta a leghasznosabb eszközünk a felkészülésben, így idén is ez volt az elsõdleges cél. Ráadásul az edzõtábor vetett véget a már hetek óta tartó agonizálásnak, ugyanis rengeteg játékosunk nyaralt vagy egyszerûen a nyári melegben inkább a strandra ment, mint edzésre, így az elmúlt hetekben elég kis létszámmal tudtunk csak edzeni. Nos, az edzõtáborban közel ötven játékos húzott sisakot.
Az elképesztõ, szûnni nem akaró hõséggel nem foglalkozva keddtõl péntekig minden nap hét órányi edzést tartottunk, mely során a felkészítés minden aspektusára sort tudtunk keríteni, így voltak poszt-edzések, pass-skeleton, special team és persze minden játékos kedvence, az offense-defense edzések. Szombaton aztán még reggel az offense edzett, végül az edzõtábort egy két órás scrimmage meccs zárta.
Jellemzõ, hogy a játékosok külön-külön és csapatrészenként is össze-összezördültek egymással, érezhetõ volt a feszültség és mindenki a scrimmage meccsre tartogatta az elszántságát és mind offense mind pedig defense oldalon hallottam a mérkõzés elõtt hogy ki kire feni a fogát. Ez egy tábor végére, egy scrimmage meccsre nagyon üdítõ hozzáállás, így komoly elvárásaim voltak a mérkõzésre vonatkozóan, elsõsorban a defense tekintetében - hiszen az õ indulatukat ismertem jobban. Nem is kellett csalódnom, az elsõ órában kõkemény csatát vívtak az alakulatok, a jelenleg tervezett kezdõ offense játszott a kezdõ defense ellen. És egy nagyon sikeres, 80 yardos, TD-vel végzõdõ offensive drive-ot leszámítva egyenlõ volt az erõviszony. Azzal az egy drive-val azonban az offense 17 pontot szerzett (a scrimmage pontozás egészen más, mint egy mérkõzés pontszámlálása), és ez elég is volt a gyõzelemhez. A második egy órában azonban jöttek a cserék és a védelem dominanciája elképesztõ volt, mindösszesen 3 first downra és két hosszú playre futotta az offense erejébõl, míg a defense számos turnovert vagy 3&out-ot ért el, ami mind saját pontjait gyarapította. A két óra elteltével a defense ért el több pontot és ezzel megnyerték a scrimmage meccset. Bár nem voltam teljesen elégedett, fõleg az elsõ félidõben elszenvedett vereség miatt, de ígértemhez híven vacsora után az egész védelem a vendégem volt, és ezzel kezdetét is vette a buli.

Az edzõtábor végeztével a játékosok két és fél hét pihenõt kapnak, majd augusztus 11-én újra indulnak az edzések.

Bele kell húznunk, ugyanis egyre több mérkõzést sikerült leszerveznünk. Már biztos, hogy vendégül látjuk a Miskolc Steelers csapatát és az is, hogy utazunk elõször Bécsbe a Vienna Knights ellen játszani, majd rákövetkezõ héten Amstettenbe, hogy a Thunder stadionjában lépjünk pályára.
A mérkõzés pontos idõpontjait még nem teszem közzé, csak ha minden mérkõzés le van véglegesen szervezve. Addig folyamatosan frissülõ információkat lehet találni a Budapest Hurricanes Facebook oldalán.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése