2021. június 18., péntek

Az első hazai football Hall of Fame class

Nagyon megtisztelő és felettébb izgalmas feladatot kaptam a Magyar Amerikai Football Szövetségtől az elmúlt három hétben: nekem kellett átadnom a meghívókat az ünnepélyes beiktató ceremóniára a 2020-as Hall of Fame class tagjainak.


Eleve nagyon komoly megtiszteltetésnek éltem meg, hogy a szövetség még tavaly nyáron felkért arra, hogy vegyek részt a Hall of Fame bizottság munkájában. Ennek a bizottságnak az volt a feladata eldönteni, hogy a beérkezett jelölések közül eldöntsék, hogy ki legyen az az öt személy, aki elsőként bekerül a magyarországi football hírességek csarnokába.
Aztán a bizottság tagjai megszavazták, hogy ennek a testületnek én legyek az elnöke - persze ennek elsősorban az volt az oka, hogy a bizottság munkájával járó feladatokat lehetőleg én végezzem el :) Ettől függetlenül is, a Hall of Fame bizottság elnökének lenni nagyon hangzatos, megtisztelő és felelősségteljes pozíció.

A bizottság végül 2020 szeptemberében ült össze és a nagyjából tucatnyi jelölt közül viszonylag gyorsan kiválasztottuk azt az öt személyt, akik elsőként kapnak helyet a Hall of Fame-ben. Nem állítom, hogy minden jelölt személyében tökéletes volt az egyetértés a bizottságon belül, sőt volt olyan jelölt is, aki körül komoly vita kerekedett. Ennek ellenére is azt gondolom, hogy öt konszenzusos döntés született. 

A jelöltek - illetve ekkor már inkább "kiválasztottak" - személye természetesen továbbra is titok maradt mind a nagyközönség, mind pedig saját maguk előtt is. Egészen mostanáig.

"The Knock", ahogy azt a Pro Football Hall of Fame-nél csinálják

Cselleng Ádám, a szövetség sajtófőnöke ötlete az volt, hogy próbáljuk meg úgy csinálni, mint a "nagyok". Bár nem repülővel és nem 10+ fős stábbal, de látogassuk meg a kiválasztottakat meglepetésszerűen és úgy adjuk át a hivatalos meghívókat a XV. Hungarian Bowl előtti Hall of Fame beiktatásra. Úgyhogy az elmúlt három hét szabad délutánjainak egy jelentős hányada azzal telt, hogy Ádámmal kocsiba pattantunk, és felkerestük a first class tagjait. Ezt persze komoly szervezés előzte meg, mindenhol kapcsolatokat kerestünk, hogy meg tudjuk szervezni ezeket a meglepetés látogatásokat. Ebben a családtagok (főleg a feleségek) óriási segítségünkre voltak, nekik ezúton is köszönöm a támogatást és a cinkostársságot! 
Mindenkinél felvettük, ahogy átadom a meghívót, illetve mindenkivel kapcsolatosan mondtam néhány felvezető mondatot. Az persze kiderült, hogy közel sem vagyok képzett riporter (valójában úgy vélem, néha kifejezetten béna voltam), nem igazán voltam elégedett a teljesítményemmel (volt, ahol hétszer is fel kellett mondanom a felkonfot, mert vagy én bakiztam bele, vagy egy krosszmotoros érezte fontosnak, hogy kétszer is elhajtson mellettünk...). Ennek ellenére Ádám nagyon türelmes és támogató volt végig, ezt pedig neki köszönöm! 
Mindent együttvéve elég jó hangulatban teltek ezek az utazások és forgatások. Ami pedig ennél is sokkal fontosabb: a kiválasztottak mind nagyon örültek, legtöbbjük eléggé meg is hatódott. Természetesen mind az ötüket régóta ismerem már, de most mindegyikükhöz új élményeim, új történeteim vannak, aminek kifejezetten örülök. 

Azt, hogy ki hogyan fogadta a meghívót, azt majd ti is megnézhetitek, hiszen a HFL TV mai naptól kezdődően egyesével leadja majd mind az öt meglepetést - és természetesen akkor kiderül majd az is szépen lassan, hogy kik azok, akik a 2020-as Hall of Fame osztály tagjai lettek.


(A folyamatosan frissülő posztban ki fogom tenni a videók linkjét, illetve a Magyar Amerikai Football Szövetség Facebook-oldalán megjelenő grafikát is.)






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése