2012. október 22., hétfő

Vége a szezonnak

Ez most egy olyan mérkőzés, amiről nem igazán lehet sokmindent írni vagy elemezni.
Legkönnyebben úgy fogalmazhatnék, hogy a Wolves-nak ma minden bejött, nekünk szinte semmi.


A folyamatos egyéni hibák miatt a defense-ünkön úgy jött végig a Wolves offense, mint kés a vajon. Ha éppen megállíthattuk volna őket, akkor egy szabálytalansággal engedtük őket tovább. Nem sikerült a feladatokat a pályán végrehajtani és nem tudtott a védelmünk tackle-t csinálni. Továbbá hatványozottan kijött ezen a meccsen a Wolves offense falának túlsúlya is. A védelem 65 pontot kapott, ami a tétmérkőzések tekintetében negatív rekord edzői pályafutásunk történetében. Az offense sem tudott válaszolni a folyamatosan érkező Wolves touchdownokra, így a szakadék a két csapat között egyre nőtt, egészen addig, míg a negyedik negyedben már életbe lépett a mercy rule. A mercy rule ezen az oldalán szintén nem voltunk még soha tétmérkőzésen - újabb negatív rekord.
Végül 65-21 arányában mosott le minket a Wolves, jó játékkal, megérdemelten.

Mondhatjuk, hogy a 2012-es HFL-ben nyertünk egy ezüstöt, de el kell telnie egy kis időnek, hogy ezt tényleg így tudjam felfogni.


Öröm az ürömben, hogy egy remek hangulatú és nagyon sportszerű mérkőzést játszott a két csapat - ahogy azt azért előre tudni is lehetett - egy hatalmas (állítólag háromezer főnél is nagyobb), sportszerűen drukkoló közönség előtt.

Ezúton szeretnék gratulálni a Wolves-nak az ötödik magyar bajnoki címéhez, kifejezetten azoknak a játékosoknak és edzőknek, akik a szezon végeztével visszavonulnak!

A mi játékosainkat is dícséret illeti, idén 12 mérkőzést játszottunk, abból 9 alkalommal hagytuk el a pályát győztesen. Kellemetlen, hogy a három vereségből két alkalom egy bajnoki döntő volt...
Most néhány hónap pihenés következik, majd nekiállunk készülni a 2013-as szezonra.

2 megjegyzés:

  1. Némi önkritika azért lehetne a bejegyzésben, főleg ezután: "Egyik oldalon az egyszerűség, másik oldalon az összetett, mély szakmaiság."

    Ha nyertek mély szakmaiság, ha kikaptok egyéni hibák?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves kommentelő, láttad a két mérkőzést? Plusz azt is tudni kell, hogy a Hurricanes playbookja sokkal mélyebb, sokkal összetettebb a Wolves-énál. Ergo tényeket közöltem. Ennyi.

      Törlés