2012. október 21., vasárnap

A Döntő

Már csak egy nap, és elérkezik a nagy pillanat, a várva várt mérkőzés. A HFL döntője. A döntő. Ami talán sokkal több is, mint egy sima bajnoki döntő. Egy mérkőzés, ami véget vethet egy érának Magyarországon és egy újat indíthat.




Mennek a nyilatkozatok, mennek a fogadkozások, mennek a híresztelések. A Wolves revansot akar, a Hurricanes koronát. Még pletykák is fel-felreppennek, arról, hogy például egy-egy játékos nem tud majd pályára lépni, vagy  a legutóbbi ilyen, amit hallottam - és mondjuk engem eléggé meglepett -, hogy állítólag a Wolves - kihasználva a gyengén összerakott versenykiírás adta lehetőségeket - olyan játékosokat is mozgósít a döntőre, akik az alapszakasz során nem léptek pályára. Ha ez igaz, megtehetik? A szabályok nem tiltják. Etikátlan? Hát kissé az. Számít bármit is? Dehogy.

Két kiegyenlített erőt képviselő csapatról beszélünk. Egyik oldalon az erő, másik oldalon a gyorsaság. Egyik oldalon az egyszerűség, másik oldalon az összetett, mély szakmaiság. Szokták még a Wolves előnyei mellett a rutint is felsorolni. Szerintem ez már nem igazán számít különbségnek. Bár pontos statisztikai adatokat nem tudok, de a Hurricanes magját képviselő játékosok biztosan 60-70 mérkőzéssel a hátuk mögött várják a döntőt (Kovács Zsolt vezetőedzőnek ez lesz a jubileumi 70. mérkőzése), és ez a szám biztos, hogy nem sokkal marad el a Wolves alapjátékosainak meccsszámától - ha egyáltalán elmarad.
Két teljesen eltérő football, két nagyon különböző mentalitás. De ami azonos, az a sportággal szembeni elkötelezettség és alázat. És ez nem csak a pályára igaz, hanem a lelátóra is. Szerintem nem túlzok, ha azt állítom, hogy Magyarország két legsportszerűbb és egyben leglelkesebb drukkerei töltik majd meg a lelátók jórészét, míg a pályán ténylegesen az ország két legjobb csapata fog egymásnak feszülni.
Hogy vajon mi dönt majd a két csapat között? Szerintem a kérdésnek számos összetevője van, sokismeretlenes egyenletről beszélünk. A pillanatnyi forma, egy-egy hiba, a technikai szabálytalanságok mind mind döntőnek bizonyulhatnak. Vagy éppen az, hogy ki akarja jobban a győzelmet.
Az elmúlt találkozó olyan volt, hogy mindkét oldal sokat hibázott, de azt hiszem, a Hurricanes jobban akarta a győzelmet, ez lehetett a döntő momentum. Hogy most mi lesz, nagyon nehéz lenne megjósolni. Ahogy számos helyen megjelent, kétesélyes a döntő.

Kétesélyes, írom. Nehéz lenne megjósolni a végeredményt, írom. De számomra nem kérdés, melyik a jobb csapat. Melyik rendelkezik nagyobb potenciállal. Melyik játszik látványosabb footballt.
A Budapest Hurricanes.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése