2011. március 4., péntek

Ez jó mulatság, férfi munka volt


Ma kora este a szokott helyen edzeni kezdtünk a Hurricanes-szel. De nem a szokott módon. Ugyanis az edzésre vendégeink voltak az Újbuda Rebels játékosai is. A két alakulat managementje megállapodott abban, hogy egy közös edzést rendezünk, egy scrimmage meccs keretében.

Úgy állapodtunk meg, hogy 10 playt játszik a mi védelmünk ellen az ő offense-ük, majd 10 playt a mi offense-ünk az ő defense-ük ellen. És addig folytatjuk, amíg tudjuk és belefér az időbe. Úgy alakult végül, hogy 4-4 offensive drive-ot nyomtunk végig.
Először a mi defense-ünk kezdett. Két turnover on downs-t és két first downt ért el a vendég csapat offense-e. Eztán jött a mi offense-ünk és két TD-t vittek. Itt meg is kell jegyeznem, hogy a látási körülmények elég rosszak voltak, így az elkapók és az irányítók is nehéz helyzetben voltak. Ugyanez igaz a defense játékosaira, nehéz volt követni, hogy mi is történik a labdával. A pályánk üzemeltetőitől kaptunk ígéretet a fények bővítésére... talán majd valamikor.
Szóval jól indult a scrimmage a részünkről. Aztán az offense megtorpant, több pontot nem tudtak csinálni, sőt, nagyon first down sem sikerült. Tudni kell azt is azért, hogy guard nélkül kényszerült összeállni az offense line, úgyhogy egy defensive és egy offensive tackle-nek kellett beállnia a guard pozíciókra. Ennek megfelelően Bencsics Márk irányítón - majd az utolsó szakaszban Szicherle Patrikon - elég nagy nyomás volt. Ráadásul még a receiverek is rendszeresen ejtettek el elkapható labdákat. De várhatóan ez is nagyrészt a rossz fényviszonyok számlájára írható.
A defense a következő 30 playben felemásan játszott. Volt egy-két felállás, néhány play, amivel semmit sem tudott kezdeni a Rebels offense-e, viszont két alkalommal is egy nagy playt nézett be a védelem. Így a defense két TD-t kapott. Persze nagyon nagy playek is voltak. Sipicki Ádám, Novakov Dávid és Szűcs Máté linebackerek nagyot játszottak, a falban ki kell emelnem Bittner Istvánt, aki elvárásaim fölött teljesített. Próbáltuk nagy nyomás alatt tartani végig a Rebels irányítóját, melynek eredménye az lett, hogy passzolni nem igazán tudtak, két alkalommal interception lett a vége (Szűcs Máté, Patrick Ogunji).

A scrimmage meccs mérlege (mert ugye eredményről nem beszélhetünk):
ÚJBUDA REBELS: 2 TD
BUDAPEST HURRICANES: 2 TD + 2 takeaway
Sok sikert kívánok innen a Rebelsnek a Magyar Divizió I-ben!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése