2011. március 13., vasárnap

Újra tétmeccsen


2009 novembere után most először adódott lehetőségünk arra, hogy tétmérkőzésen lépjünk pályára. A srácok feltüzelve várták a lehetőséget. És ha magamból indulok ki, akkor ez az edzői gárdánál sem volt máshogy. Hogy én mennyire vártam a meccset, azt mi sem bizonyítja jobban, mint, hogy elnéztem az órát és egy órával hamarabb már ott voltam a megbeszélt találkozóhelyen.

Mivel játékosaink megtöltöttek egy teljes buszt, ezért az edzői gárda kocsival utazott Székesfehérvárra, ahol az Enthroners látta vendégül csapatunkat. A Köfém rugby pályáján rendezték meg a mérkőzést és mit ne mondjak, a talaj elég sok kívánnivalót hagyott maga mögött, az egész pálya területén nagyon egyenlőtlen pályán kellett játszani. Szerencsére csak mindkét oldalon egy-egy komolyabb sérülés következett be, mindkét oldalon egy térdsérülés, ami némiképp ennek a számlájára írható.
A mérkőzés egyébként nem kezdődött túl jól. Bár az előzetes terveimben az szerepelt, hogy a first downok számát és az ellenfél offense yardjait minimalizáljuk, mégis az első drive-ban 66 yardot haladt az ellenfél két first downt elérve. Köszönhetően a fehérvári 91-es számú játékosnak, és főleg annak, hogy a defense még fejben az öltözőben csücsült. A drive végére, azonban megrázták magukat, egy nagyon jó pressure után Slézia "Pók" Bálint freesafety kapta el a labdát az end zone-ban. Egyébként ez már lassan kezd megszokottá válni, hogy egy hosszú drive után az utolsó pillanatban szerzi meg a labdát a védelmünk.
A továbbiakban azonban erre nem volt szükség. A defense összekapta magát és a mérkőzés hátralevő részében 2 first downt és 37 yardot engedett a hazai offense-nek. Volt néhány defense szempontjából kiemelendő momentum, például, amikor Füri "Joci" József, miután kapott egy cut-blockot, felpattant, megcsinálta a tackle-t a running backen, úgy, hogy kiütötte a labdát a kezéből, majd erre rá is ugrott. Vagy Novakov "Nova" Dávid irgalmatlan tackle-je a 91-es számú fehérvárin (aki ezután már csak egyszer-egyszer lépett fel offense-ként a pályára). Vagy a jelenet, amikor Sipicki "Kicsi" Ádám megfogta a running backet, majd érkezett egyszerre Patrick "Ubuntu" Ogunji és Hatlaczki "Száz" Ádám és kivégezték a játékost. Két dologban vártam volna többet a védelemtől, a turnoverek és a sackek számát terveztem nagyobbra. Turnoverből ugyebár volt kettő, és Titz "Loki" Dániel nevéhez fűződött egy sack. Loki egyébként még egy nagy pirospontot rakott a neve mellé azzal, hogy Kovács Zoltán az ellenfél visszahordóján megpattant puntját az 1 yardos vonalon összeszedte így nagy lehetőség elé juttatva offense-ünket. Molnár "Makito" Balázs pedig egymást követő két playben is interceptiont szerezhetett volna, az elsőnél csak el kellett volna ugrania, a második pedig a kezei közül esett ki.
Mindent összevetve kicsit meglepetés volt a Fehérvár játéka, ugyanis egy erőteljes pass offense-re számítottunk, arra készültünk. De így is sikeresen megoldottuk a feladatot. És pozitívumként értékelhető, hogy az összes újonc játékos (Joó Sándor, Rajki "Fluor" Márk, Veszeli Gábor és Szász "Michigan" Kristóf) is lehetőséget kapott. Joó Sándor kezdőként.
A defense jó teljesítménye mellett a special teamek is rendben voltak. Kovács Zoltán nagyon jó kickoffokat produkált, amit a frissen "igazolt" Koroknai Gergely special team coordinator folyamatosan a kezdő visszahordóra rúgatott nagy sikerrel. Ugye Loki fumble recovery-jét már említettem, volt egy elképesztően nagy tackle Patrick Ogunjitól és egy Novakov Dávidtól, volt egy elejtett labda, amit Hartai "Golyó" Gábor szedett össze. Szóval jól muzsikát a special team. Egy hibát vétettek egész mérkőzés alatt, a legelső TD utáni extrapontnál a snap túl magas volt, a holder Ujfalusi "PC" Ákos nem érte el, így a rúgó Szűcs "Mázsa" Máté megpróbált futni vele - sikertelenül.
És akkor az offense. Mint már sokszor, most is elmondom, hogy nincs lehetőségem túl sokat figyelni mérkőzés alatt az ő tevékenységüket, de azért némi információval szolgálhatok. Annyit tudok, hogy Bencsics Márk irányító 3 TD-passzt adott, egyet Danku "Béci" Dávidnak, egyet PCnek és egyet Szobonya "Szobi" Bencének. És Béci emellett futott még 3 TD-t. Egy extra pont - mint már jeleztem - kimaradt úgyhogy két alkalommal is TD után két pontos kísérletet választott Kovács Zsolt. Egyszer Márk passzolt Szobinak, egyszer Ubuntu futott az end zone-ban. Tudom még, hogy 350 yard felett teljesített az offense. Azt is, hogy az újonc Elek Ádám rossz route-ja következtében Márk egyszer eladta a labdát, valamint Szobi a goal line előtt kapott egy tackle-t melynek nyomán elhagyta a labdát. Néhány említésre méltó offense momentum: Bencsics Márk fut a labdával, ezt látja Ujfalusi Ákos, aki szó szerint belerepül a szélső linebackerbe, úgy blokkolja ki. Danku Dávid fut, és 5 missed tackle rajta, köztük kettő úgy, hogy a két védő szemből összefut, és Béci alattuk átbújva fut tovább. Bencsics Márk fut az oldalvonalon, jön a corner, Márk lelassít, mintha ki akarna lépni, majd meggondolja magát és még két gyors lépés, sisak mélyre és seggre fejeli védőjét.
Az offense egyébként igazán az első félidőben mutatott nagy dolgokat, 36-0-nál járt le az óra. A második félidő - a mercy rule (futó óra) életbe lépése miatt - gyorsan telt el és az offense nem is igazán tudott mit kezdeni, mindösszesen egy TD-t értek el. Rengeteg hiba volt, false start-ok tömkelege, sok negatív yard, úgyhogy Kovács Zsolt cseppet sem volt elégedett a második félidei teljesítménnyel.
A VÉGEREDMÉNY: 0-43
De behúztuk, ráadásul nagy arányban húztuk be az első tétmérkőzésünket. Valahol ez amolyan statement win-nek is tekinthető. Bár nem sokat számít, de a bowl.hu honlap szavazásán átlagosan 20 pontos győzelmet jósoltak nekünk, mi ezt megdupláztuk. Ráadásul úgy, hogy a mérkőzésben benne maradt a részünkről két-három TD. Van még bőven hova fejlődnünk, két hét múlva a következő állomás Debrecen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése