2011. március 29., kedd

Lacrosse válogatott


Bár még több, mint egy év van az amsterdami Lacrosse Európa Bajnokságig, a válogatott szerveződése gőzerővel folyik.

A válogatott manager-e - és egyben a Magyarországi Lacrosse és Inter-Crosse Szövetség amerikai képviselője - George Rohonczy az első, akiről tudjuk, hogy részt fog venni a válogatottban, mint játékos. Az ő megkeresése nyomán Jamie Lockard - akinek egyébként nincsenek magyar gyökerei, de nála ez ugyebár nem is feltétel -, egy rendkívül impresszív eredménylistával rendelkező pennsylvaniai edző elvállalta a nemzeti válogatott vezetőedzői feladatát. Óriási megtiszteltetés ez számunkra.
Mellettük még számos, nagy tapasztalattal rendelkező amerikában vagy kanadában élő játékossal folytatunk egyeztetéseket. Mindegyikük kisujjában is több lacrosse-tudás van, mint valószínűleg bármelyik játékosnak a régióban, mégis, közülük is ki kell, hogy emeljek egy játékost.

Jelenleg Kaleb Toth-tal, a Calgary Roughnecks profi játékosával folytatok levelezést. És megmondom őszintén, egészen magával ragadó élmény egy ilyen szupersztárral levelezni. Még nem biztos, hogy elvállalja a válogatott szereplést, valljuk be, számára ez nem lenne túl nagy kihívás, ráadásul a csapattársai is bőven az ő képessége alatt lennének. Ráadásul az sem biztos, hogy profi egyesülete, a Roughnecks engedi, hogy ilyen mulatságokon, mint az Európa Bajnokság részt vegyen, erre más sportoknál is látunk példát. Mondjuk a lacrosse egy kicsit más tészta, mert ott a profiknak is van rendes munkájuk, Kaleb például postai alkalmazott a civil életben. Mindenesetre nagyon izgalmas dolog ilyet szervezni. Hatalmas siker és lökés lenne, ha meg tudnám nyerni őt a válogatottnak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése