2017. május 19., péntek

Vikingeket fogadott a Future Team

Szeretem, amikor a mérkőzésnap után - mindegy, hogy ki ellen, milyen bajnokságban és milyen eredménnyel játszottunk - hazamegyek, veszek egy hűvös zuhanyt és egy jéghideg citromos Gösser társaságában hagyom elmúlni a feszültséget és át tudom gondolni a történteket. Hosszú évek óta ezt a rutint követem, amikor csak tudom. Azt gondoltam, hogy minél több mérkőzést tudhatok majd a hátam mögött, a meccsfeszültség annál gyorsabban oldódik majd. Nos, több, mint tizenegy év és közel 150 mérkőzés után még mindig jó sokáig tart, mire a feszültség teljesen elillan.

Amikor pedig átgondolom, hogy mi is történt a mérkőzésen, próbálom képkockáról képkockára felidézni magamban és kielemezni, hogy mit csináltam rosszul, legközelebb miben kell majd másképpen viselkednem. Ma sincs ez másként.

(Fotó: Hungarian Football)

Ausztria legjobb (nem csak játékosállományát, de a felépítését, a szervezettségét, az edzői stábot tekintve) csapata, a Vienna Vikings második számú csapata utazott hozzánk a Football Austria Division 1 negyedik fordulójában.

Előjelek tekintetében nagyjából ugyanott tartottunk az összecsapás előtt. Mind a Vikings 2, mind pedig a Wolves Future Team a fiatal, U19-es játékosokra épülő kerettel mérkőzött, ők is, mi is eddig egy győzelmet és két vereséget könyvelhettünk el. Éppen ezért igen fontos volt, hogy az alapszakasz felénél ki lesz az, aki egyenlő mérleggel vághat neki a folytatásnak és ki az, aki lépéshátrányba kerül a rájátszásért vívott küzdelemben.

Úgy gondolom, a játékosok megfelelő mentalitással és kellő motivációval vágtak neki az összecsapásnak. Ennek meg is lett az eredménye, hiszen idén eddig első alkalommal sikerült azonnal megálljt parancsolni a bécsi csapat offense-ének. Azonban sajnos a folytatás már nem egészen olyan lett, amilyet vezetőedzőként megálmodtam. Hiába működött alapvetően jól a védelem, sajnos hibát hibára halmoztunk, buta egyéni hibákból pedig hosszú touchdownokat kaptunk. Ezáltal, mint idén már sokadszor, az első félidőben kifejezetten rossz helyzetbe hoztuk magunkat. Márpedig hiába sikerült a második félidőben – ez is idén nem az első ilyen alkalom – nagyon szépen megfognunk az ellenfelet, az első két játékrészben bekapott 32 pont megpecsételte a sorsunkat. Ugyan a harmadik és a negyedik negyedben sikerült rendre megálljt parancsolnunk a Vikings-nak (egy TD-t kaptunk), végül nagyon sok, 38 kapott ponttal zárta védelmem a meccset – ami finoman szólva is elfogadhatatlanul sok. (Iványi Márton védelmének mentségére szóljon, hogy nem minden pontot kaptak ők.)
Az offense az idei alapszakasz legjobb formáját hozta. Benke Máté elképesztően nagyon játszott, bőven 100 yard felett futott, Gombos Bence pedig nagyon magabiztosnak tűnt az irányító pozícióban. Ha a defense oldalán kijelentettem, hogy egyéni hibák döntöttek a mérkőzés kimeneteléről, akkor ez ugyanígy állt az offense tekintetében is – ráadásul a szerencsefaktor, ami lássuk be, például az Eger Heroes ellen minket támogatott, ezen a vasárnapon messzire elkerült minket. Az offense csak az első félidőben 3 labdát adott el. Éppen ezért a második félidőre azzal a céllal küldtem fel a pályára Oláh Gergely csapatrészét, hogy ne veszítsenek labdát. Ezt maradéktalanul teljesítette is az offense, további két TD-t szerezve 15 pontosra szűkítve a különbséget a két csapat között.

Azt is látni kell, hogy a Wolves Future Teamnél nem a győzelem, hanem a fejlődés a legelső szempont. Fontos, hogy mindenki pályára tudjon lépni. rutint szerezzen versenykörülmények között és lehetőséget kapjon a bizonyításra. Azt azonban eltaktikáztuk, hogy a mérkőzés végére hagytuk offense-ben is a kisebb tapasztalattal bíró játékosok pályára küldését, így abban a drive-ban, amikor lehetőségünk lett volna még jobban felzárkózni, akkor nem volt igazán tapasztalt játékos a pályán.

Mindenesetre mindenképpen előremutató dolognak érzem, hogy az offense elkezdett pontokat gyártani, a defense-től nagyon jó drive-okat láttam és talán a vereség ellenére is kisebb lendületet tudunk venni az alapszakasz második felére. A következő ellenfél ugyanis két hét múlva a Carinthian Lions, akiket hazai pályán minden többi ellenfélnél jobban meg szeretnék verni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése