2015. június 29., hétfő

Döntőben a Szekszárd Bad Bones

Fantasztikus érzés edzőként, amikor a csapatoddal egy történelmi eredmény részese lehetsz. Ilyen volt, amikor 2007. november 1-én a Budapest Wolves Juniors-szal első magyar csapatként szereztünk osztrák aranyérmet. Aztán a Budapest Hurricanes-szel, hogy az első felnőtt aranyat tudtunk elhozni Ausztriából külföldi csapatként és hogy itthon elsőként nekünk sikerült legyőznünk a Budapest Wolves csapatát, majd a bajnoki címet is elsőként mi hódítottuk el előlük.
Tegnap pedig a Szekszárd Bad Bones csapata, fennállása történetében először döntőbe jutott.
(fotó: Vörös József)
A Bad Bones az elmúlt két szezonban is már bejutott az elődöntőbe, de ott 2013-ban az Újpest Bulldogs ellen, majd 2014-ben a Hurricanes II ellen maradtak alul. Nem kérdés, nem titok, engem azért hoztak a csapat vezetői Szekszádra, hogy döntőbe segítsem a csapatot. Nagyon jó érzés, hogy ezt sikerült teljesítenünk és ezzel visszaadtam valamit azért a csodás fogadtatásért és vendégszeretetért, amit a közösség adott számomra!

A Budapest Eagles egyértelműen győzni jött Szekszárdra. Ahogy leszálltak a csapatbuszról, lehetett látni a játékosokon, hogy elképesztően magabiztosak voltak. A nagyszámú játékosállomány és a nagyszámú edzői stáb is alátámasztotta magabiztosságukat.
A mérkőzést jobban is kezdték, rögtön az első drive-ban egy touchdownt értek el egy-két hihetetlenül nagy védelmi hiba következtében, majd ezt követően megleptek minket egy onside kick-kel. A második drive-ot azonban már nem tudták pontokra váltani, a mezőnygól kísérletet egymás után kétszer is mellé rúgta a kickerük. A második drive után volt lehetőségünk Vidák Szabolcs defensive coordinatorommal kicsit finomítani a védelmen és innentől kezdve nem találták meg az ellenszert a defense legyőzésére. Volt ugyan még néhány bíztatóbb drive-ja a budapesti csapatnak, de innentől kezdve minden drive vagy punttal, vagy labdavesztéssel végződött.
Az offense is nagyon jól dolgozott. Azt hiszem, erre a mérkőzésre raktuk össze Gaál Zoltán offensive coordinatorral a legjobb game plant, ami nagyon szépen működött is. Novakov Dávid futásai alapozták meg a támadó drive-okat, kőkeményen dolgozott, pattogtak le róla a budapesti védők, volt olyan play is, hogy hat Eagles-védőt vert meg egy futás alatt. Gyarmati Mátét pedig még nem láttam így dolgozni. Motivált volt, tele volt tűzzel, mégis összeszedett volt és főleg jó döntéseket hozott. Igazi vezére volt végre az offense-nek. Jól működtek a rövid passzok és jól futott is az irányító. 26 pontot pakoltak fel az eredményjelző táblára.
Mint minden mérkőzés után, most is osztottunk virtuális meccslabdát a legjobbaknak. Az offense virtuális meccslabdáját az offensive coordinator a komplett offense falnak szavazta meg, akik remekül megoldották a feladatukat az egész mérkőzésen. A defense meccslabdáját Kóré Dávid cornerback kapta, aki kulcsfontosságú szituációkban nyújtott remek teljesítményt.
Az offense munkában (fotó: Vörös József)
Mindent együttvéve egy jó, hajtós, alapvetően nagyon sportszerű meccset játszottunk Boda Gábor csapata ellen. Talán két negatív momentum volt a mérkőzésen. Egyik az, hogy a mérkőzés utolsó 20 másodpercén belül az egyik Eagles receiver egy kemény ütközés következtében elég csúnyán megsérült a vállán. Neki ezúton is jobbulást kívánok! A másik - számomra teljesen érthetetlen - dolog az volt, hogy a mérkőzést követő kézfogásnál, míg mindenki sportszerűen gratulált az ellenfél teljesítményéhez, az Eagles egyik edzője, úgy ment végig, hogy "Nagy mázlitok volt". Ezt a magatartást nem tudom hova tenni, de nem is nagyon számít.
A lényeg a lényeg, a Szekszárd Bad Bones nyert 26-6 arányban és a 2015-ös Divízió II-es bajnokságának döntőjébe jutott! Egy fantasztikus, rekordlétszámú közönség előtt, nekik külön köszönet jár és remélem, sokuk el fog kísérni minket a budapesti döntőre is.
A csodás szekszárdi közönség (fotó: Vörös József)
A mérkőzés lefújása pillanatában már tudtuk, hogy a másik elődöntőn is megszületett a végeredmény. A Debrecen Gladiators papírforma győzelmet aratott hazai pályán a Zala Predators ellen. Az elődöntő végeredménye 40-14 lett.
(Forrás: Debrecen Gladiators Facebook)
Ezzel kialakult a Divízió II-es döntő párosítása: július 11-én a budapesti Elektromos Sporttelepen a két veretlen csapat, a Szekszárd Bad Bones és a Debrecen Gladiators csap össze.


A Divízió I-es bajnokság elődöntőire szombaton került sor.
Az alapszakaszt első helyen záró Dunaújváros Gorillaz az előzetes várakozásoknak megfelelően egyértelmű, 28-6 arányú győzelmet aratott a Budapest Cowbells II ellen.
(Forrás: Dunaújváros Gorillaz Facebook)
A másik elődöntőn meglepetésre Herke Zsombor és csapata, az Eger Heroes 27-17 arányban legyőzte a Miskolc Renegades csapatát.
(Fotó: Víg Lajos)
Így két hét múlva, a Divízió II döntőjét követően Dunaújváros Gorillaz - Eger Heroes döntőt láthat az Elektromos Sporttelepre kilátogató közönség.

Érdekesség, hogy emlékeim szerint, mióta Divízió I-II páros döntőket rendeznek itthon, nem volt még olyan, hogy ne legyen a meccsnapnak fővárosi résztvevője. Idén nem jutott budapesti csapat a két osztály döntőjébe. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése