2015. május 10., vasárnap

Dabasi vendégség

A nemzetközi sportújságírás használ egy kifejezést: "Jekyll and Hyde game". Robert Louis Stevenson tollából megszülető regényben az emberi természet kettősségéről értekezik, a jó Dr. Jekyll és a gonosz Mr. Hyde egy személyben való megtestesüléséről és különválásáról szól. A sportmédiában Jekyll és Hyde mérkőzésnek nevezik azokat a meccseket, amik két nagyon eltérő arcokat mutatják. 
Pontosan ez történt a Szekszárd Bad Bones dabasi vendégszereplése során.

Nagyon jó minőségű a frissen felújított dabasi sportlétesítmény - sajnos a mérkőzést megelőző körülmények bőven hagytak kívánnivalót maguk után. Ezeket most nem is részletezem, máshol, kicsit hivatalosabb formában már megtettem.

Az első félidő remek volt. Ez volt a mérkőzés jóságos Dr. Jekyll része számunkra. Minden összejött. Elsősorban Novakov Dávid futásaira építettünk, amikor ő pihent, akkor Horváth Izsó ugrott be helyette. Gyarmati Máté irányító is jó félidőt játszott higgadtan és magabiztosan vezette az offense alakulatot. Ráadásul az irányító igazi statisztikabombát hozott össze, futott, passzolt és elkapott touchdownt is szerzett. 6 pontot érő átadását Greiling Mihály kapta el, ő pedig Soós Ariel gyönyörű passzát halászta le a célterület előtt két lépéssel. 
A védelem is nagyon odatette magát, alig tudott futni a Sparks offense-e ellenünk és a passzok is csak nagy ritkán sikerültek. 
Mindent együttvéve egy majdhogynem tökéletes első félidőt zárva 20-0-ás vezetéssel mentünk pihenni. 
Fotó: Gyüre Ilona

A második félidőben minden megváltozott. Az offense gyakorlatilag elfogyott. Egyébként is rövid a roster, de további sérülések súlytották a támadókat a mérkőzés során és a harmadik negyed közepére az öt offensive lineman közül három sérülten volt kénytelen játszani. Novakov Dávid sem tudott a második félidőben már sokat játszani, így minden futás Horváth Izsóra maradt. Ez természetesen nagymértékben rányomta a bélyegét az offense játékára, akik gyakorlatilag semmit sem tudtak a második félidőben már felmutátni. 
A fejekben sem volt teljesen rend. Az első komolyabb hibát a special team követte el, a második félidő első puntja egy safety-vel vegződött. A védelemben is időnként teljes volt a fejetlenség. Rengeteg hibával játszottunk a második félidőben ezen a téren is. A hazai csapat folyamatosan zárkózott fel, ami folyamatosan feszültséget okozott a játékosokban. 
A második félidőben nem azt a Bad Bones footballt láttam a pályán, akiket idén eddig a közönség megszokhatott. Sok munkánk lesz a következő edzéseken, hogy visszaépítsük azokat az erényeket a játékosokban és a csapat egészében, ami a Divizió II bajnokesélyes csapatává emelte a Szekszárd Bad Bones-t.

Azonban - ahogy azt Kovács Sándor barátom szokta mondani - a nap végén csak a W, a győzelem számít, a győzelmet pedig nem kell megmagyarázni. Márpedig győztünk 20-16 arányban és ezzel 3-0-ás mérleggel vezetjük a Divizió II tabelláját. A rájátszásban való részvételünk sem kérdés többé, mint ahogy arra is jó esélyünk van, hogy a Wild Card kört elkerülve egyenesen az elődöntőbe jussunk.

A szombati mérkőzés után az az érzésem azonban, hogy most, az előttünk álló két hétben kell majd a legkeményebben dolgoznunk az edzői stábbal és a játékosokkal is egyaránt.

Az offense legértékesebb játékosa Gyarmati Máté lett ezen a hétvégén is, a defense MVP címet pedig Zilai János linebackernek adom.

Szombati kettő HFL mérkőzésre került sor:
Számomra kisebb meglepetés, hogy a Győr Sharks - a végeredmény alapján legalábbis látszólag - játszi könnyedséggel verte meg a Miskolc Steelers csapatát. A Győr Sharks nagyon jól megerősödött. Steelers @ Sharks 20-41
Sajnos már kevésbé meglepő a Cowbells-Bulldogs összecsapás végeredménye. Felettébb aggasztó és szomorú pletykák keringenek az Újpest Bulldogs házatájáról, így várható volt, hogy a Wolves-on is felülkerekedő Cowbells számára könny préda lesz az újpesti csapat. Bulldogs @ Cowbells 0-37.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése