2015. április 26., vasárnap

Bulldogs a HFL-ben

Mindenképpen meg akartam nézni idén egy Bulldogs-mérkőzést. Ugyebár ők idén léptek fel a legmagasabb osztályba és nagyon kíváncsi voltam, mire lesznek képesek.
Emellett ugyebár a legtöbb, korábban a Hurricanes-nél velem dolgozó játékos a Wolves-hoz igazolt. Mivel nagyon szerettem volna őket is látni játszani, kézenfekvő volt, hogy egy Wolves-meccset is látnom kell tavasszal.
Kifejezetten jó megoldásnak tűnt, hogy a két csapat egymás elleni mérkőzését nézzem meg.
(fotó: PHOTO:IN-VISIBLE)


Nos, utólag belegondolva, nem volt egy díjnyertes ötlet. Sajnos nagyon hamar kiderült, hogy a két csapat még finoman szólva sincs egy szinten. Egy-két pillanattól eltekintve egy rém unalmas, egyoldalú meccsre került sor. Még az is belefért a Wolves-nak, hogy rengeteg büntetést kaptak. Csak a nyitó offensive drive-ban, ha jól számoltam, 45 plusz yardot kellett ledolgozniuk.
Bencsics Márkot is jó volt játszani látni, ismét kezdi azt a magabiztosságot sugározni, ami az ország legjobb irányítójává emelte. Gecser Máté elkapó iszonyatosan sokat fejlődött az elmúlt egy évben, nagyon biztos kezűnek tűnt és jól mozgott. A jelek szerint ő lett Márk egyik elsődleges célpontja. Mellette ott van Storcz András, aki hozza a tőle megszokott remek, nehezen levédekezhető játékot. A running back poszton igen érdekes a helyzet. Adott volt egy Lenner-Danku páros (akiknél véleményem szerint jobbat itthon nem lehet találni), de mellé még igazolt a Wolves egy Darrell Lynn Tate nevű úriembert. Az amerikai játékos toronymagasan emelkedik ki a mezőnyből. Azt gondolom, a sztár skill position játékosok mellett a Wolves büszkélkedhet még Magyarország legjobb offensive line-jával is a két ex-Hurrikán Kovács Gáborral és Hartai Gáborral, valamint a kora ellenére is remek Pethő Ferenccel. Így aztán igen nehéz megállítani őket - a Bulldogs-nak nem is sikerült.
A remek offense mellett ott a defense is rendesen odatette magát. Számomra kissé meglepő volt, hogy a Bulldogs a nyitó drive-ban viszonylag könnyedén jutott egy mezőnygólig. Ez után viszont gyakorlatilag momentuma sem volt a Kutyák támadó sorának. Péter Csaba még mindig az egyik legfontosabb pontja a védelemnek, mellette talán Ágota Balázs a legjobb a csapategységben - sajnos utóbbi térdsérülést szenvedett. Egyre jobban játszik - és nekem nagyon tetszik a játéka - Deák Balázs defensive back, ezen a meccsen is labdát szerzett, ráadásul pick-6 lett belőle. A védelemben is számos ex-játékosom kap szerepet, elsősorban Bíró Szabolcs DT, Sipiczki Ádám LB, Kordován Csaba DL és Mezei Márk DB játékára lehet építeni. Utóbbi egészen elképesztő mérkőzést zárt múlt héten az osztrák divizió II-ben: a könnyed győzelemhez 5 labdaszerzéssel járult hozzá.

A túloldalon a védelemben tulajdonképpen kettő játékos nevét érdemes kiemelni, Farkas Géza igazi veteránként még mindig a defense vezére, mellette a legjobb játékos Oláh Richárd. Sajnos a védelem nagyon nem tudott mit kezdeni a Wolves offenzívákkal, néha kifejezetten elveszettnek tűntek a játékosok.
Offense oldalon az egyik legnagyobb receiver-teheséggel gazdálkodhat Pacuk László vezetőedző, Elek Dávid az ország top 3 receiverének egyike véleményem szerint. Számora nagyon meglepő volt, hogy irányító poszton Czuprik Zoltán vezette a csapatát, úgy tudtam, hogy szögre akasztotta a stoplist - elképzelhető mondjuk, hogy kényszermegoldás volt az igazolása és játszatása.
(fotó: PHOTO:IN-VISIBLE)
Mindent együttvéve - mint azt korábban is leírtam - nagyon egyoldalú volt a küzdelem. A Wolves felszántotta a Rozsnyai út pályáját a Bulldogs játékosaival, a végeredmény 65-3 lett. A Bulldogs két mérkőzés után (mondjuk valószínűleg a HFL két legerősebb csapata - Bratislava Monarchs és Budapest Wolves - ellen kezdtek) a kevéssé impozáns 3-124 pontarányt tudják felmutatni. Így biztos, hogy nagy küzdelmeket kell vívniuk az utolsó hely elkerülése érdekében.

A HFL (és az összes többi MAFSZ-pontvadászat) eredményei és a bajnokság állása ITT található.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése