2014. július 15., kedd

FIL Lacrosse Világbajnokság - indul a rájátszás

Elkezdődött a rájátszás a nem kiemelt csapatok között az FIL Lacrosse Világbajnokságon. A rájátszás első szakaszában a csoportok helyezettjeinek rangsorolása történik. Érdekesség, hogy a négy Fehér-Türkíz divízióösszecsapás mindegyikét a Fehér Divízió nyerte, a többi párosításnál kiegyenlítettebb volt a mezőny.


Azt is tudjuk már a rájátszás első fordulója után, hogy a világbajnoki címért a kiemeltek mellett már csak négy csapat küzdhet, Skócia, Németország, Új-Zéland és Izrael. A rájátszás első szakaszának második fordulójában lesz egy nagyon izgalmas mérkőzés. Németország Izrael ellen játszik. Miért érdekes? Mert ha az Irokéz Nemzettség nem indult volna el a világbajnokságon, akkor Németország a kiemelt csapatok között kapott volna helyet, ők jelenleg Európa második legerősebb lacrosse nemzete (Anglia után). Izrael válogatottját pedig szinte kivétel nélkül amerikai játékosok alkotják. Így egy rendkívül jó összecsapásra kerül majd sor. A győztes negyeddöntőbe jut, a vesztes az 5. helyért küzdő ágra kerül.
Ausztria is ejátszotta a maga mérkőzését. Sajnos 7-2 arányban alul maradtak Törökország ellen. Ez azt jelenti, hogy barátaink legjobb esetben is már csak a 25. helyet tudják megcsípni.
Szlovákia azonban egy magabiztos, 17-6 arányú győzelmet aratott Franciaország ellen és így továbbra is versenyben van a 17. helyért.

A kiemeltek csoportja, a Blue Division is már a vége felé közeledik és kezdenek kirajzolódni az erőviszonyok. Az szinte biztos, hogy az USA-t legyőzni gyakorlatilag lehetetlen ezen a világbajnokságon. A második legerősebb csapat Kanada. A harmadik és negyedik helyért azonban nagy küzdelem folyhat, az Irokéz Nemzettség és Ausztrália ugyanúgy állnak. Miközben ezeket a sorokat írom, éppen a két csapat összecsapása tart (illetve villámlás miatt elrendelt szünet következtében áll), az állás 8-8 a harmadik negyedben. Nekik négyüknek még van esélyünk a világbajnoki cím megszerzésére. Anglia és Japán egyaránt nyeretlenül a Kék Divízió végén kullog, ők már biztos, hogy az 5. helyért menő rájátszásba fognak bekapcsolódni.

A képre kattintva látható az összes csoport összes mérkőzésének eredménye, a csoportok végeredménye és a rájátszás párosításai.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése