2011. június 19., vasárnap

Wild Card itthon


Mai nap megrendezésre került a divizió 2 Wild Card köre. 
Mint arról már korábban beszámoltam, a budapesti "rangadón" a Cowboys 2 az Eaglest fogadta, míg a Mustangs a Bulldogs vendégeként lépett pályára.
Az nem volt igazán kérdéses, hogy a sérülésekkel küszködő Mustangs nem lesz komolyabb kihívás az egyre jobb formában játszó Bulldogs-nak, ráadásul az előzetes hírek arról szóltak, hogy a tatai alakulat legértékesebb játékosa többszörös bölcsességfog-műtét miatt nem is játszik (nem tudom, hogy végül el tudott-e menni). Mindenesetre nem volt nagy meglepetés, hogy az újpesti csapat 49-14 arányban megnyerte a Wild Card meccset és ezzel elődöntőbe jutottak.
A másik szabadkártya összecsapás már nem volt annyira egyértelmű. Igaz, hogy az Eagles elképesztően hullámzó teljesítményt nyújtott ebben a szezonban, de a Cowboys 2-re sem lehet azt mondani, hogy egy megbízhatóan acélos csapat lenne. A mérkőzés kimenetelével kapcsolatos bizonytalanságot a pályán igazolták is a csapatok, a rendes játékidőben nem született döntés, 21-21-gyel zártak a csapatok. Végül a hosszabbításban nyerni tudott a Cowbys 2, így 27-21-es végeredménnyel ők jutottak az elődöntőbe.
A Wild Card szabályok szerint a ligagyőztes az alacsonyabban rangsorolt wild card győztessel, míg a liga második a magasabban végzett wild card győztes ellen játszik az elődöntőben. Ez a mi esetünkben azt jelenti, hogy a Haladás Crushers ellenfele az Újpest Bulldogs lesz, míg a Hurricanes a Budapest Cowboys 2-t kapja ellenfeléül.
Ez számunkra egyrészről pozitív, másrészről negatív. Negatív azért, mert a rájátszásba jutott csapatok közül egyedül a Cowboys 2 nem egyezett bele abba, hogy az elődöntőt más időpontban játszuk le (ugyanis a magyar elődöntő ütközik az osztrák döntővel), attól tették függővé, hogy a Cowboys első számú csapata hogy szerepel a CEI-ben (ez is megérne egy misét...). Úgyhogy a legrosszabb esetben még az is előfordulhat, hogy hajnalban hazaérünk Schwaz-ból és délután magyar elődöntőt játszunk... Elég vicces lenne... A dolog pozitívuma pedig az, hogy ezáltal lehetőségünk lesz megverni az összes rájátszásba jutott csapatot (a Cowboys 2-vel és a Crushers-szel nem játszottunk az alapszakaszban), feltételezve persze azt, hogy a Crushers döntőbe jut.
MAFL Div 2 Playoff Bracket

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése