2011. június 25., szombat

CEI elődöntő


Bár eddig abszolút nem követtem figyelemmel a CEI (Közép-Európai Interliga) mérkőzéseit, de eljött a rájátszás és ez minket is érint, úgyhogy írok róla. Egyrészről a "szerb ágról" a Pancevo Panthers jutott a döntőbe. A másik ágon a Budapest Cowboys és a Győr Sharks találkozott.

Na, és ez miért is érint minket? Egyszerű. A magyar div 2 elődöntője július 2-ra van kiírva, és ugyanarra a hétvégére, július 3-ra írták ki az osztrák divizió 2 döntőjét - Budapesttől 706 km-re. Ez nyilvánvalóan nem kivitelezhető. Már amikor megnyertük az alapszakaszt itthon és Ausztriában is, megkerestük az itthoni lehetséges ellenfeleket, tájékoztatva őket, hogy amennyiben bejutunk az osztrák döntőbe, úgy a magyar elődöntő időpontját halasztanunk kell a következő hétvégére, július 9-re vagy 10-re. Az itthoni Wild Card kör után kiderült, hogy ellenfelünk a magyar elődöntőben a Cowboys 2 lesz. És itt jött a probléma, ugyanis a Cowboys első számú csapata (egy elődöntős győzelme esetén) július 9-én CEI döntőt játszik, így a feljátszások miatt a Cowboys 2 nem tudja a magyar div 2 elődöntőjét azon a hétvégén lejátszani.
A csapatvezetők elkezdtek egyeztetni és ugyebár két verzió merült fel: egyrészt, ha a Cowboys kikap a CEI elődöntőben (azaz 9-én nem játszik döntőt), úgy nincs akadálya a magyar divizió 2-es elődöntőt egy héttel eltolni (legalábbis erre kaptunk ígéretet Kalovits Gábor elnöktől, aki egyébként mindvégig nagyon pozitívan állt hozzá a kérdéshez), másik esetben, ha a Cowboys nyerni tud a Sharks ellen, akkor július 1-én kell lejátszanunk az elődöntőt (azaz egy nappal azelőtt, hogy elutaznánk Schwazba). Mondanom sem kell, hogy a Cowboys-győzelemre készült forgatókönyv közel sem mondható optimálisnak, de sajnos csak ebben sikerült megállapodni.
Megmondom őszintén, egy Cowboys-Sharks relációban egyértelműen a fővárosi csapatnak drukkolok, de a mai meccsen kénytelen voltam valahol a Sharks-ot támogatni. Végül, egy szoros mérkőzésen 14-7 arányban nyert a West Gate top csapata. Így - ha minden igaz - nem lesz akadálya annak, hogy a Cowboys 2 beleegyezzen a mérkőzés egy héttel történő elhalasztásába.
Ezzel a CEI döntőjét a Győr Sharks vívja Pancevo Panthers ellen 2011. július 9-én Budapesten.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése