2018. november 18., vasárnap

Ladies Bowl 2018

Tegnap az idei osztrák női bajnokság is befejeződött. Utolsó akkordként az alapszakaszt a tabella első négy helyén záró csapat Bécsbe utazott, hogy a Ravelinstrassén a Ladies Bowl keretében megmérkőzzenek előbb a bronz-, majd az aranyéremért.





A Budapest Wolves Ladies az alapszakaszt a harmadik helyen zárta, így mi a bronzéremért léphettünk pályára. Ellenfelünk az a  Telfs Patriots volt, akiket egy hibákkal teletűzdelt mérkőzésen idegenben 6-0 arányban tudtuk legyőzni. Tudtuk, hogy ha csak egy kicsit kevesebb hibával játszunk az offense-ben, mint ahogy Telfs-ben, akkor könnyű győzelmet tudunk aratni.

Ellenfelünk egészen rövid rosterrel, de nagyon jó hangulatban érkezett Bécsbe. Ami nekem nagyon tetszett a játékukban, az az volt, hogy a mérkőzés alakulásától függetlenül nagyon jó hangulatban csinálták végig a kisdöntőt. 
Ez ránk nem volt teljesen igaz. A csapat jó részre nagyon feszült volt, a sikerre éhesség, a bizonyítási vágy túlságosan is rányomta a bélyegét a játékunkra - főleg az első félidőben. Pedig nagyon hamar kiderült, hogy aggodalomra semmi okunk. 


A Patriots offense-e az első félidőben first downig sem jutott, a védelmünk ezzel szemben 3 labdát is szerzett, a special team pedig egyszer megszerezte a labdát, egyszer pedig touchdownt is elért. 
Az offense-ünk nem közel sem játszott hiba nélkül, a passzjáték sikeressége még mindig hagy bőven kívánnivalót, de folyamatosan szereztük a pontokat és növeltük a különbséget a két csapat között. Az offensive line és a Wolves-futógépezet szépen működött és Kovács Ágnes irányította passzjáték is néhányszor meg tudott villanni. Olyannyira, hogy a félidőben már 34-0 arányban vezettünk. Ha az utolsó touchdownt követően sikerül a 2-pontos kísérlet, akkor a második félidő mercy rule-lal szalad le.

Kovács Ágnes irányítónknak nem mindig volt könnyű dolga, elég nagy nyomás alatt játszott (fotó: Telfs Patriots)
Végül azonban nem így alakult. A második negyed vége felé előbb megsérült Deák Zsanett offensive line, majd néhány play-jel később kidőlt az egyetlen irányítónk is. Ezért a második félidőt egy érezhetően meggyengült offensive line-nal és irányító nélkül csináltuk végig. A QB posztra beugró veterán running back, Bánhegyi Annának nagyon nehéz dolga volt. Ugyan sikerült egy két reménytelibb play-t lejátszanunk, azonban a Patriots védelme teher nélkül, felszabadultan és aggresszívan játszott, így a második félidőben már first downra sem futotta az offense fegyvertárából, de szépen futtattuk le az óráról a perceket - ami egy ilyen előny birtokában a legfontosabb volt. A védelmünk pedig folytatta azt a játékot, amit az első félidőben abbahagyott. Ugyan három first downt is szereztek a telfs-i lányok, de pontszerzés közelébe sem jutottak. Emellett négy interceptiont is regisztráltunk a harmadik és a negyedik negyedben. Végül egy pontnélküli második félidő végén a Wolves Ladies 34-0 arányban megnyerte a mérkőzést és bronzérmes lett. 


A mérkőzés drive chartja:
1. negyed
PAT - 3 & out
WOL - Pass TD (Kovács Á.-Marlyin R., 2-pt: Bánhegyi A.) 8-0
(kickoff után visszaszerzett labda)
WOL - turnover on downs
PAT - fumble lost
WOL - turnover on downs
PAT - turnover on downs
WOL - 3 & out
PAT - fumble lost
2. negyed
WOL - Rush TD (Bánhegyi A., 2-pt: Bánhegyi A.) 16-0
PAT - 3 & out, punt return TD (Marlyin R., PAT failed) 22-0
PAT - 3 & out
WOL - 3 & out
PAT - 3 & out
WOL - Rush TD (Kovács Á., PAT failed) 28-0
PAT - fumble lost
WOL - Rush TD (Bánhegyi A., PAT failed) 34-0
PAT - end of half
3. negyed
WOL - 3 & out
PAT - 3 & out
WOL - 3 & out
PAT - interception
WOL - turnover on downs
PAT - interception
WOL - 3 & out
4. negyed
PAT - punt
WOL - turnover on downs
PAT - interception
WOL - 3 & out
PAT - interception
WOL - end of game

Néhány játékos kimagasló teljesítményt nyújtott. Mindenképpen ki kell emelni Marlyin Réka nevét, aki a labda mindkét oldalán nagyot játszott, sőt a special teamnek is kulcsszereplője volt. Az offense két sérültje is addig, amíg pályán volt, hasznosan játszott, valamint Bánhegyi Anna running back is hozta a magáét az első félidőben. Mégis, nálam a mérkőzés legjobbja a most visszavonuló csapatkapitány linebacker, Lőrincz Kitti lett. Ő szintén a labda mindkét oldalán játszott (offense-ben running back pozícióban), és a védelem magasan legjobbja volt ezen a mérkőzésen.

Marlyin Réka akcióban (fotó: Telfs Patriots)
Íme néhány fontosabb egyéni statisztika:
Kovács Ágnes QB - 1 passzolt TD, 1 futott TD
Marlyin Réka WR - 1 elkapott TD, 1 punt return TD, 2 fumble
Marlyin Réka DB - 1 forced fumble
Bánhegyi Anna RB - 2 futott TD, 2 2-point conversion
Lőrincz Kitti LB - 12 tackle, 2 interception, 1 fumble recovery
Gulyás Veronika LB - 1 fumble recovery, 1 interception
Ferenczy Dóra DB - 1 interception
Kovács Alexandra LB - 1 fumble recovery
Gyűszű Titánia DL - 1 fumble recovery
Kovács Orsolya OL - 1 fumble recovery

Lőrincz Kitti egyik labdaszerzése a háromból (fotó: Telfs Patriots)
Mindent együttvéve azt gondolom, hogy a lányok minden dícséretet megérdemelnek. Végig hajtottak, szerintem sokkal jobban, mint ahogy tették azt a Dragons ellen. Bár tényleg túlizgulták jópáran a dolgot, de igazi döntő-mentalitással álltak hozzá a mérkőzéshez. Márpedig ezt gondolom, ez a legfontosabb, még a mutatott játéknál is lényegesebb. Hiszen a mutatott játék az egy egyszeri dolog, a mentalitás viszont előremutató. 
Bár döntőben szerepelni mindig nagyobb értékkel bíró dolog, de morálisan sokkal jobb nyerni egy bronzérmet, mint kikapni egy döntőben és egy csillogóbb ezüstérmet szerezni. Magam részéről elégedett vagyok ezzel a hétvégével.


A Ladies Bowl döntőjét egyébként magabiztosan nyerte idén is a Vienna Vikings csapata.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése