2016. október 24., hétfő

Hosszú hétvége a Farkasoknál

Nagyon izgalmas és tartalmas hétvégén vagyunk túl a Budapest Wolves-szal. Szombaton és vasárnap összesen öt mérkőzést játszott az egyesület négy csapatrésze. Szombaton a legkisebbek, az U13-as csapat mutatkozott be az Újpest Bulldogs ifjai ellen, ezzel egyidejűleg a Ladies játszott elődöntőt a Danube Dragons hölgyei ellen, a napot végül az U19-es csapat zárta a Győr Sharks juniorjai ellen a magyar bajnokságban. Vasárnap délelőtt pedig az U17-es csapat lépett pályára a Graz Giants ellen, mely meccset megint az U19-eseink összecsapása követett, ezúttal a St. Pölten Invaders-zel.



Újpesten, a Tábor utcai sportközpontban találkozott, tackle fociban itthon első alkalommal a két U13-as csapat. Az újpesti gárdát Paczuk László, a Bulldogs felnőtt csapatának korábbi vezetőedzője és a felnőtt magyar válogatott jelenlegi defensive coordinatora vezette. A Wolves legkisebb játékosait pedig Nyitrai Csilla vezette, akinek ez volt az edzői debütálása. A mérkőzésről elmondható, hogy mindkét csapatnál a védelmek domináltak, a támadók rengeteg hibával, inkább hátrafelé haladtak. Az első negyedben az újpestiek nagyon hamar vezetést szereztek egy hosszú play-jel, emellett folyamatosan fake punt futásokkal tudtak előre haladni. A Wolves a negyedik negyedben egyenlíteni tudott egy közel hetven yardos pass play-jel (félreértés ne essék, maga a passz kb. 10 yardos volt). 6-6-os állásnál aztán egy safety-vel a győzelmet jelentő vezetést is sikerült megszerezniük a kisfarkasoknak.

Miakich Gábor, Nyitrai Csilla és Angi Alexandra tart eligazítást a srácoknak
A mieink oldalán ki kell emlenünk Homoki Balázs linebacker teljesítményét (ő az U19-es válogatott Homoki Gergő kisöccse), valamint Bőröndy Márk lineman is remekül helyt állt.
Egyébként a 8-6-os győzelemmel Nyitrai Csilla a Budapest Wolves történetének legjobb győzelem-vereség aránnyal rendelkező edzője lett :)

Selfie a magyar Jen Welterrel :)
A lányok már Bécsben is le tudták győzni a Dragons-t, a jóval nagyobb téttel bíró elődöntő lehetőség volt a bécsiek számára revansot venni. Erre a Wolves-lányok határozott, 28-0-ás választ adtak. Győzelmükkel a mieink döntőbe jutottak az AFBÖ női bajnokságában, ellenfelük a veretlen Vienna Vikings Ladies lesz.

Az U19-es csapat magabiztosan és nagy lendülettel lépett pályára a Győr Sharks ellen. A Monarchs és a Fehérvár Enthroners legyőzése után a Farkasok egyértelmű célja volt megverni a Cápákat és ezzel nagyjából bebiztosítani a rájátszást a magyar bajnokságban. Győzelmi céljaikhoz ezen a napon a Sharks juniorjai csak asszisztáltak. Borzalmasan nagy volt a különbség a két csapat között. Ráadásul a mérkőzés elején Gasparik Gergely irányító (U19-es válogatott) és Varga Péter tight end (U19-es és felnőtt válogatott) összjátékából három passzból két touchdown született. Az első félidő végén már 36-0-ra vezettünk és életbe lépett a mercy rule. A védelem is borzasztóan keményen játszott, ha minden izgat, az egész mérkőzés alatt összesen négy first downt engedélyeztünk ellenfelünknek. A legjobb védőjátékos Homoki Gergő lett, offense oldalon Gasparik és Varga mellett Flaskay Máté és Széles Bálint elkapók nevét érdemes kiemelni (utóbbi 3 touchdownt szerzett). A vége 48-0 lett.

A vasárnap reggel érdekesen indult, ugyanis kiderült, hogy valami kommunikációs probléma miatt U17-es ellenfelünk, a Graz Giants a tervezett 11 órás kickoff helyett eleve csak fél 12-re érnek oda a pályához. Így a nagyon sok felszabadult időben kényelmesen át tudtuk venni a srácokkal az összes special team play-t. A délre eltolt kickoff után aztán nem úgy alakultak a dolgok, ahogy szerettük volna. Az egyébként is szűk keret sajnos jópár sérülés következtében tovább szűkült, így a mérkőzés második felében játékosaink nagyon elfáradtak, hiszen majdnem mindenkinek offense és defense oldalon egyaránt kellett játszania. Az offense-nél láttunk néhány bíztató dolgot, de még nagyon akadozott a támadás. A defense a mérkőzés utolsó harmadáig nagyon jól tartotta magát, de ott is számos hibával találkoztunk, a legnagyobb gondot a szélek lezárása és a tackle-ök kivitelezése jelentette. A vendégeink végül nagy arányú - bár az idei szezon legkisebb - győzelmét aratva, 33-0-ra nyertek.
Mindent együttvéve azonban azt gondolom, játékosaink fejlődése számottevő és folyamatos, ahogy haladunk előre a bajnokságban, egyre koncentráltabban, egyre fegyelmezettebben és alapvetően egyre jobban játszanak.

Az idén meglehetősen csonka, mindössze három csapatos osztrák U19-es bajnokságban véget is ért a négy mérkőzéses alapszakasz. Az utolsó meccset hazai pályán játszottuk a St. Pölten Invaders ellen és remek, kiegyensúlyozott játékot mutatva 44-20 arányban nyerni tudtunk. Ezzel a győzelmünkkel 1-3-as mérleggel zártuk az alapszakaszt, akárcsak st. pölteni riválisunk, azonban jobb pontkülönbségünknek köszönhetően mi zártunk a második helyen. Ha jól tudom, ezzel lehetőséget nyertünk arra, hogy november 13-án a Budapest Wolves U19-es csapata mérkőzzön meg a 25. College Bowlon, ami az osztrák junior liga döntője. Ellenfél a veretlen Danube Dragons lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése