2016. május 30., hétfő

Idén is rájátszásban a Bad Bones - egy osztállyal feljebb

Tavaly év elején azzal a konkrét céllal érkeztem a Szekszárd Bad Bones-hoz, hogy döntőbe juttassam a csapatot a Divízió II-ben. Ezt a célt a tavalyi szezon végén el is értük és elnyertük a jogot, hogy egy osztállyal feljebb lépjünk. Bár sokan ellenezték a feljutásunkat, többek között szövetségi vezetőségi szinten is úgy gondolták, hogy elhamarkodott lépés lenne, mert még nem vagyunk elég erősek a Divízió I mezőnyébe, a csapatvezetés - az én erőteljes nyomásom hatására - úgy döntött, mégis belevágunk. Csapatom számára azt a minimális célt tűztem ki, hogy 2016-ban is a rájátszás résztvevője legyen a Szekszárd Bad Bones. Ezt a célt szombaton teljesítettük is.

(Eredeti fotó: Brandt Tamás)


A szezonban eddig az időjárás nem kényeztetett el minket - és a közönséget. Vagy nagyon hideg volt, vagy tombolt a szél, vagy szakadt az eső, vagy ezek valamelyik kombinációjában kellett játszanunk (egyedül a Wolves 2 elleni meccsünkön volt jó idő). Szombaton az időjárás a másik végletbe csapott át, 30 fok volt, tűző napsütés - ráadásul délután 1-kor kezdődött a mérkőzés, így gyakorlatilag a bemelegítéssel együtt a legmelegebb időszakban voltunk a pályán. Mind a mi játékosainkon, mind pedig az ellenfél játékosain látni lehetett a hőség jeleit. 
Házigazdánk, a Budapest Cowbells második számú csapata volt, egy szimpatikus csapat, szimpatikus vezetőedzővel. Jó ellenfélnek bizonyultak.

Fotó: Vörös József
A mérkőzés maga nem sokban tért el a Titans elleni meccsünkön látottaktól. Az offense - bár egy nagyon szép nyitó drive-val és touchdownnal kezdett - játéka akadozott. Labdát ugyan nem vesztettünk, ami borzasztóan fontos, azonban az előrehaladás nehézkes volt. A fal rendszeresen összeomlott, sokszor nem igazán tudott a futójátékunk sem kibontakozni, Gyarmati Máté irányítónak meg rendszeresen menekülnie kellett a zsebből a pass playeknél. Megint kiderült, hogy a falnak egészen egyszerűen többet kell együtt dolgozni, mert nem működött a kommunikáció. Szintén nem segített az offense játékán az sem, hogy Novakov Dávid running back egy nagyon hosszú, legalább 60 yardos futása után rosszul lett és a félidő hátralévő részében nem is tudott pályára lépni. A második félidőben aztán sikerült a fejekben is rendet tenni és nagyon szép, hosszú drive-okat vezetett a Kovács Sanyi által dirigált alakulat, jól sikerült kombinálni a rövid futásokat és a hosszú passzokat. Gyarmati Máté irányító több alkalommal is megtalálta hosszú passzával Szabolcska Balázs elkapóját.
A defense tette a dolgát, rendre megálljt parancsolt a Cowbells 2 offense-ének. Igaz, ebben több alkalommal is a szerencse segítette a csapategységünket, a foghíjas linebacker sor (négy hiányzó is volt innen) több esetben is elrontotta a coverage-ot és nem rajtunk múlt, hogy nem lett több complete passza Rittinger Krisztián veterán runningbackből átképzett irányítónak. A defensive line az első félidőben harmatgyengén muzsikált, semmi nyomást nem tudtak helyezni a line of scrimmage-re. Ez a masodik félidőben megváltozott és összességében elégedett lehetek a munkájukkal. A védelemből mindenképpen ki kell emelni a szezon közepén reaktivált cornerback, Kóré Dávid nevét, aki kulcsszituációkban nagyon jól védekezett. A defense legértékesebb játékosa pedig Koltai Gergely safety lett, kettő interceptiont is jegyzett a mérkőzésen és mindkettőt hosszan vissza is vitte. 
Ami szintén a Titans elleni meccsünkre emlékeztetett, az a special team sokszoros hibázása volt. Az extra pontok közül kettőt blokkoltak, mert a fal középen összeomlott, egy puntot a saját 5 yardosunkig hordtak vissza, az egyik kickoffal pedig meg sem álltak házigazdáink az end zone-ig. A special team bakijait a jövőre nézve kizárólag sok edzéssel lehet kijavítani, ehhez viszont megfelelő edzéslátogatottság szükséges.
A végeredmény 34-14 lett.

A közönsége megint csodás volt (Fotó: Vörös József)
Győzelmünkkel már biztos résztvevői vagyunk a rájátszásnak, ezzel - mint ahogy azt a bevezetőben már említettem - a csapat elé kitűzött minimális célt teljesítettük. De semmi okunk hátradőlni és megelégedni azzal, ami van. Jön a következő, az alapszakasz alakulása során és alapján megfogalmazott célkitűzés, hogy második helyen jussunk rájátszásba. Ha nem másik csapat teljesítményétől akarjuk függővé tenni célunk elérését, akkor nagyon oda kell tennünk magunkat két hét múlva az alapszakasz-záró, Újpest Bulldogs elleni mérkőzésünkön. Most ez az egy feladata a csapatnak: fizikálisan és mentálisan felkészülni a hatodik mérkőzésünkre. 

A hétvége további történéseiről is essék pár mondat!


Vasárnap a Bodri Pincészet Divízió I-ben a Dunaújváros Gorillaz papírforma győzelmet (42-7) aratott a Budapest Titans felett, ezzel idén ismét behúzta a dunaparti csapat az első divíziót, hazai pályán fogadhatják majd elődöntős ellenfelüket.
A bajnokság alsóházi rangadóján a Budapest Wolves második számú csapata 32-14 arányban kikapott a házigazda Tatabánya Mustangs-tól. Ezzel a felnőtt csapat után a második számú csapat is a tabella végén fejezi be az alapszakaszt. A Mustangs viszont boldog lehet, mert megszerezték idei első győzelmüket.
A Gorillaz, a Bad Bones és a Gladiators helye így már biztos az elődöntőben, azonban a negyedik rájátszás-helyért még nagy verseny folyik. A Miskolc Renegades, a Budapest Titans, a Budapest Cowbells 2, sőt, egy durva körbeverés esetén akár még az Újpest Bulldogs is odaérhet a negyedik helyre. A sorsolásokat tekintve legkisebb esély a Bulldogs rájátszásba kerülésére van, míg legbizakodóbb a Renegades lehet.


A FEZEN Divízió II-ben három mérkőzésre is sor került. A Jászberény Wolverines legyőzte a Boda Troopers csapatát (6-37), így a mecsekiek nyeretlenül zárták első bajnokságukat. Öröm az ürömben, hogy a több, mint 200 kapott pontjuk mellé megszerezték első pontjaikat is. A Jászberény Wolverines 1-3-as mérleggel zárt, és nagyon negatív pontkülönbségük miatt már nincs esélyük arra, hogy idén is Wild Card pozíciót csípjenek meg és részt vegyenek a rájátszásban.
A másik meccsen a Dabas Sparks megszerezte idei harmadik győzelmét is, bebiztosítva ezzel helyét a rájátszásban. A szenvedő fél a Szombathely Crushers csapata volt (19-13), akik így 2-2-vel zárták az alapszakaszt. Remek pontarányuknak köszönhetően ott lesznek a Wild Card körben, de helyezésük a többi csapaton múlik már.
A vasárnapi meccsen is kettő, eddig nyeretlen csapat találkozott a bajnokság másik alsóházi összecsapásán. Az újonc MEAFC Lions megszerezte első győzelmét, miután 14-0 arányban felülmúlta a Győr Sharks második számú csapatát. Ezzel a Sharks 2 már biztos, hogy nem jut rájátszásba, a Lions pedig egyike lesz a Wild Card körben résztvevő négy csapatnak. 

A képre kattintva elérhetők a bajnokságok eredményei és a tabellák.
A Cellect HFL alapszakasza ugye már véget ért, mérkőzésre így nem került sor. Azonban a tabella első és utolsó helyezettje, a két pesti nagycsapat így sem tétlenkedett, külföldre utazott játszani. Szombaton a Cowbells játszott a Vukovi Belgrade vendégeként (51-36) a Central European Football League-ben (CEFL), vasárnap pedig a Wolves vívott Bajnok Ligája mérkőzést a Seamen Milano ellen (43-6).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése