2013. október 25., péntek

HFL Döntő beharangozó - Interjú Szűcs Mátéval

A HFL döntőt beharangozó interjú-sorozat második állomásaként Szűcs Máté, a Hurricanes defense csapatkapitánya válaszol a kérdésekre.



Francesco's Sports (FS): Mennyire veszel részt a taktika megválasztásában az egyes playekben?
Szűcs Máté (SzM): Hogy mennyire veszek részt a megfelelő taktika megválasztásában, többségében az ellenféltől függ. Ha egy kiszámítható csapattal állunk szemben akkor nincs szükség, vagy csak nagyon ritkán, a Sződy Ferenc által behívott playek módosítására. Amennyiben egy taktikusabb csapat az ellenfelünk, akkor egyes kulcsok alapján kell áthívni az aktuális playünket a lehető leghamarabb. Ebben Sződy Ferenc bizalmát élvezve, szabad kezet kaptam.

FS: Hogyan kommunikálsz a defense koordinátorral az egyes playek előtt?
SzM: A kommunikáció egyoldalú. Francesco (Sződy Ferenc) kézjelekkel hívja a playeket, és én ezeket lefordítom a többieknek.

FS: Mi volt a legnagyobb sikered?
SzM: A legnagyobb sikeremnek a Junior Meisterschaft bronz érmét tartom. De ez akár már szombaton módosulhat.

FS: Van kabalád, rituáléd mérkőzés előtt?
SzM: Nincs kabalám. Rituálém, ha ezt annak lehet nevezni, akkor minden meccs előtt elképzelem mit fogok csinálni egyes szituációkban. Gyorsan olvassak, keményen ütközzek, jó szöget válasszak stb.

FS: Mit szeretnél elérni ebben a sportban?
SzM: A lehető legtöbbet! Jelen pillanatban Magyar Bajnok akarok lenni!

FS: Mennyit gyakoroljátok az edzéseken az ütközéseket?
SzM: A szezon előtti felkészülés alatt nagyon sokat. Szezon közben inkább a playek begyakorlásán van a hangsúly.

FS: Szerinted milyen a kapcsolat a defense és az offense csapatrész között? Van rivalizálás?
SzM: Természetesen van! Kell is lennie egy egészséges rivalizálásnak. Igyekszünk egymásra licitálni, ez visz előre minket és ettől tudunk folyamatosan fejlődni!

FS: Mit jelent neked a Wolves ellen játszani?
SzM: Ösztönzést, plusz erőt, plusz akaratot, plusz mindent. Nem titok, hogy mi a Wolvesal rivalizálunk. Ilyenkor extrán pörög mindenki. Én is.

FS: Hogy készültél te és a csapatrészed a döntőre?
SzM: A meccsre való fizikai felkészülés a szokásos módon történt. Ami eltérés és plusz volt az mind a mentális felkészüléshez tartozik. A döntőben ennek kulcsfontosságú szerepe van. Rendet raktunk a fejekben, letisztáztuk a dolgokat, hogy minden tökéletesen működjön majd a fináléban. Tavaly elkövettük azt a hibát hogy rossz célt választottunk. Ennek meg is lett a eredménye. Idén a cél az, hogy bajnokok legyünk! Csak ezt szabad szem előtt tartani!

FS: Szerinted mi a Wolves legnagyobb erőssége, ki a legjobb játékosa?
SzM: A Wolves legnagyobb erőssége az, hogy borzalmasan sok tapasztalatuk van és a játékukat szinte tökéletesre csiszolták. Legjobb játékosuk a támadóknál szerintem Pethő Ferenc illetve a védőknél egyértelműen Péter Csaba.

FS: Szerinted mi a Hurricanes legnagyobb erőssége és ki a legjobb játékosotok?
SzM: A Hurricanes legnagyobb erőssége a csapat rendkívül erős összetartása és a gyors játék. Hogy ki a legjobb játékos? Meccsről meccsre más. És ez a legjobb! Mindenki magas színvonalat képvisel.

FS: Ki fogja nyerni idén a HFL döntőjét?
SzM: Minden erőnkkel azon leszünk, hogy mi nyerjük meg!!



Az interjú-sorozat további részei:
Kovács Zsolt vezetőedző válaszai
Bencsics Márk csapatkapitány válaszai
Sződy Ferenc defensive coordinator válaszai



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése