2012. július 30., hétfő

Lacrosse U19 VB

Gyokorlatilag alig volt vége az Európa-bajnokságnak, a lacrosse világ tekintete Hollandiáról Finnországba vándorolt, ugyanis Turku adott otthont az idei U19-es férfi világbajnokságnak.




12 csapat mérkőzött a bajnoki címért.
A kék csoportban Ausztrália, Kanada, Anglia, az Irokéz válogatott és USA, a piros csoportban Csehország, Finnország, Németország és Wales, a sárga csoportban pedig Korea, Hollandia és Skócia.
Érdekes módon a kék csoportban Kanada végzett veretlenül, az Irokéz válogatott 3 győzelmet könyvelt el és USA csak kettőt, negyedik helyen Anglia, és utolsó helyen nyeretlenül Ausztrália végzett.
A piros csoportban szép körbeverések után egyaránt 2-2 győzelemmel állt három csapat is, de a gólkülönbségek miatt első lett Finnország, második Németország, harmadik Csehország, negyedik pedig a meglepetésre nyeretlen Wales.
A sárga csoport Skócia, Hollandia, Korea végeredményt hozott.
Kanada és az Irokéz válogatott ezzel automatikusan elődöntőbe jutottak, az USÁnak még megkellett vernie Németországot (22-2), Angliának pedig Csehországot (17-8) az elődöntőért.
Ezzel a végső négyed igazán papírforma felállást mutatott.
Kanada Angliával, USA pedig az Irokéz válogatottal került szembe. Előbbi meccsen könnyed 15-4-es győzelmet aratott Kanada, utóbbin pedig egy remek jó összecsapáson 12-7-re nyert az USA.
A döntő a világbajnokság legjobb meccsét hozta, az USA 10-8 arányban nyerni tudott az addig veretlen Kanada ellen és ezzel sorozatban hetedik alkalommal U19-es világbajnokok lettek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése