2011. április 9., szombat

Take no prisoners leave no survivors


Nem ejtünk foglyokat, nem hagyunk túlélőket. A "We take no prisoners" lett a Hurricanes Defense jelszava. És ma aztán nem is ejtettünk foglyokat, nem is hagytunk túlélőket. 61-0 arányban ütöttük ki az idei első hazai mérkőzésünkre vendégségbe érkező Újpest Bulldogs csapatát.

80-100 km/h-s szél és telt ház fogadta a Hurricanes Arénába belépő csapatokat. Részletesen a mérkőzésről úgyis lehet majd olvasni Koroknai Gergely beszámolóját a www.hurricanes.hu honlapon, úgyhogy csak néhány érdekesség, ami eszembe jut hirtelen.
Például ez volt az első olyan meccsünk, ahol az offense, a defense és a special team is szerzett TD-t. Előbbiből volt 7 is, 5 Bencsics Márk (akit a debreceni honlapon megjelent cikk óta mindenki Bencsik Mihálynak hív) nevéhez fűződik, 2 TD-t pedig Kriston Ádám futott. A defense TD-t (a csapat történetének első defense pontjait) a remeklő Novakov Dávid szerezte egy pick-six-szel (interception return TD). A special team TD-t pedig Ujfalusi Ákos érte el, amikor a legelső újpesti drive-ot lezáró puntot hordta vissza.
Ezen kívül érdekesség, hogy Elek Ádám elkapónk két TD-t szerzett, míg testvére, az ellenfél kezdő receivere talán összesen ennyi yardot sem szerzett (lehet, hogy ez csak túlzás).
A defense egyébként három alkalommal kényszerítette puntra a Bulldogokat, az összes többi drive turnoverrel végződött. Három alkalommal on downs turnovert regisztráltunk, a többi esetben tényleges takeaway volt. Hatlaczky Ádám idei második interceptionjét szerezte, Novakov Dávid (aki egyébként nem éppen a kezeiről híres) az elsőt (ezt ugye pontokra is váltotta), Sipicki Ádám is lehúzott egy passzt. Érdekes módon ezúttal Slézia Bálint nem kapott labdát. Ellenben Füri József tartva jó szokását, ma is csinált egy forced fumble-t (amit Slézia Bálint szedett össze) és Novakov Dávid is kiütött így labdát, melyet Szűcs Máté gyűjtött be. Ez ugye 5 turnover és ezúttal az offense nem adott el labdát, így +5 lett a mutatónk, ami elég jól hangzik.
Jah, még említést érdemel, hogy a csapat egyik játékosa kapott egy kis fricskát a Wolves egyik játékosától, miszerint a Wolves tavaly 57-0 arányban győzte le a Bulldogs-ot, vajon mi képesek vagyunk-e erre. Nos, meglett a válasz.

Pozitívumok tényleg csak felsorolás szintjén:
- Novakov Dávid teljesítménye (nálam egyértelmű MoM)
- Az újoncok teljesítménye (Joó Sándor, Veszeli Gábor nagyon jót nyújtottak a falban)
- Patrick Ogunji vállal ütközött 
- a második félidőben az offense cserék is tudtak érdemben hozzátenni a játékhoz.
Negatívumok is felsorolás jelleggel:
- Sok büntetés, mindegyik 15 yardos, face mask-ek, roughing the passer-ök
- Füri József elvesztette a fejét a negyedik negyedben
- Kiderült, hogy Titz Dániel aggressziója egy kicsit rutinosabb, nagyobb fal ellen nem elég. Erősödnie kell mindenképpen. Mondjuk ez valamilyen szinten az egész falra D-Line-ra igaz.
- Az ellenfél játékosai is eléggé elvesztették a fejüket a meccs végén
- De mégis az egész mérkőzésen számomra a legnagyobb negatívum a játékvezetés volt. Nem mondok ítéletet, mert még nem láttam a felvételeket, de ott helyben nagyon úgy tűnt, hogy felettébb sokszor, felettébb rossz döntéseket hoztak a zebrák. Nem vagyok elégedett a munkájukkal.
Jelenleg - továbbra is - vezetjük a MAFL divizió 2 mezőnyét. Tabellát majd akkor, ha ismerem a hétvége többi eredményeit is.
Addig is lehet készülni jövő szombatra, amikor elkezdjük menetelésünket az osztrák pontvadászatban is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése