2011. április 14., csütörtök

NBA


Nah, végre eljutottunk idáig, az amerikai profi kosárlabdában is véget ért az alapszakasz és nekivághatunk a rájátszás izgalmainak.

A szezon előtt talán sokan nem gondolták volna - én legalábbis biztos nem -, hogy a Chicago Bulls megnyeri az alapszakaszt. A '90-es évek első számú közönségkedvenc topcsapata úgy látszik, ismét nagy formában játszik, 62-20-as mérleggel zárták az alapszakaszt és ahhoz, hogy Keletről ők jussanak első helyen a rájátszásba egy hihetetlen komoly, 9 mérkőzésen át tartó hajrát vágtak le. Vitathatatlan, hogy a csapat sikerében oroszlánrészt vállal Derrick Rose irányíró. Kedvenc csapatom, a Boston "csupán" harmadik helyen jutott be, szorosan követve a Miami Heat csapatát. Azt a Heatet, ahol három kolosszális név játszik (James, Bosh, Wade) és akiket egyértelműen a liga legjobb csapatának kiáltottak ki a szezon előtt - és akiket éppen ezért mindenki el akart verni idén.
A kontinens túloldaláról, egyetlen győzelemmel lemaradva jutott rájátszásba a San Antonio Spurs. Személy szerint ki nem állhatom azt a csapatot, de le a kalappal előttük, a 61-21 magáért beszél. Mondjuk lehet, hogy a rájátszásban komoly bajok lesznek, úgy tűnik, az egyik kulcsjátékos Manu Ginobili sérülés miatt kidőlt a sorból. Szintén betegség és sérülés nehezíti Nyugat legnépszerűbb csapatát, a Los Angeles Lakerst. Ha igazak a hírek, miszerint Artest, Bynum és Barnes is kidőlt, akkor Kobe-n a szokásosnál is nagyobb teher lesz a rájátszásban. Egyébként a Lakers második helyen jutott be.
A legjobb 16 párosításai:
KELET:
Chicago Bulls vs Indiana Pacers
Miami Heat vs Philadelphia 76ers
Boston Celtics vs New York Knicks
Orlando Magic vs Atlanta Hawks
NYUGAT:
San Antonio Spurs vs Memphis Grizzlies
Los Angeles Lakers vs Charlotte Hornets
Dallas Maverkicks vs Portland Trail Blazers
Oklahoma City Thunder vs Denver Nuggets
Akárcsak a jégkorong esetében, itt is tippelek, aztán majd meglátjuk. (Persze itt is abból az alaptételből indulok ki, hogy a kedvenc csapatom nyeri a bajnokságot)
1. kör:
Bulls vs Pacers -> Bulls
Heat vs 76ers -> Heat
Celtics vs Knicks -> Celtics
Magic vs Hawks -> Hawks

Spurs vs Grizzlies -> Spurs
Lakers vs Hornets -> Lakers
Mavericks vs Trail Blazers -> Trail Blazers
Thunder vs Nuggets -> Thunder

2. kör
Bulls vs Hawks -> Bulls
Heat vs Celtics -> Celtics

Spurs vs Thunder -> Spurs
Lakers vs Trail Blazers -> Lakers

Konferenciadöntõk
Bulls vs Celtics -> Celtics
Spurs vs Lakers -> Lakers

NBA Finals
Celtics vs Lakers -> Celtics

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése