2011. április 4., hétfő

Etikai kérdések


Nagyon érdekes problémát boncolgatnak az egyik hazai amerikai football-lal foglalkozó portál felhasználói.
Történt az, hogy a Haladás Crushers (szombathelyi csapat) lemondta a mérkőzését állítólag arra hivatkozva, hogy a Győr Sharks Interliga meccset játszik, és számos szombathelyi játékos a győri csapatot erősíti. Ez nekem elég fura...

Kiderült, hogy "cserébe" győri játékosok erősítik a szombathelyi alakulatot. Ez is fura.
Nem néztem utána, de állítólag erre a versenykiírás teljes mértékben lehetőséget ad. Szerintem ez így nem túl nyerő. Bár az egyik fórumozó kijelentette, hogy persze, innen Budapestről könnyen beszélünk (beszélnek, akik hozzászóltak), mert itt annyi emberanyag van. Nos, azt azért tudni illik, hogy itt sincs kolbászból a kerítés. Ráadásul a főváros ha jól számolom, 7 csapatot "tart el" (Hurricanes, Wolves, Cowboys, Titans, Rebels, Bulldogs, Eagles). Azt gondolom, hogy egy játékosnak egy csapatban lenne szabad csak játszania. Ha valaki a Haladásban igazolt játékos, akkor játszon ott. Ha Győrben, akkor ott. Miért kellenek az átjátszások? Ja, mert hogy az aktuális emberanyaggal nem tudnak elindulni egy bajnokságban? Kérem szépen, a lehetőségeket a szezon előtt fel kell mérni és nem kell túlvállalni magunkat. (Hozzáteszem, állítólag a szombathelyi csapat a "légiósok" nélkül is 30 körüli rosterrel rendelkeznek, ennek elégnek kéne lennie egy egész divizió 2-es szezon lehozására.) Ha a Győr pedig nem tud a szombathelyi játékosok nélkül két bajnokságot lezavarni, akkor minek indult el az Interliga versenysorozatában? Reálisan fel kellene mérni azt, hogy a szezon kezdetén adott X játékos, akkor az mire lehet elég. A Wolves és a Cowboys esetében elég arra, hogy két magyar osztályban is versenyezzenek az Interliga mellett, de máshol ez nem megalapozott.
Még egyszer mondom, a hozzászólások szerint lehetőségük van erre az átjátszásra a versenykiírás alapján, de nem hinném, hogy ettől fejlődne a bajnokság vagy a sportág itthon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése