2023. június 5., hétfő

Divízió I-es playoff picture az utolsó forduló előtt

Elérkeztünk a magyar Divízió I-ben is az utolsó fordulóhoz. A Győr Sharks és a Diósd Saints már lejátszotta mind az öt alapszakasz mérkőzését, de szombaton és vasárnap négy további mérkőzésre kerül még sor. 

Kijelenthetjük, hogy az utolsó forduló előtt sok minden eldőlt már, ugyanakkor számos kérdés is nyitva áll még, úgyhogy van értelme ránézni ebben az osztályban is a playoff picturre.

 



Kezdjük a nyugati konferenciával! 

Ebben a csoportban egy konferencián belüli és egy interkonferenciális mérkőzésre kerül sor. A Budapest Wolves második számú csapat Oroszlányba utazik a Hippoes-hoz, míg a Pécs Legioners átjátszik a keleti konferenciában szereplő Dabas Sparks ellen. 

A Wolves 2 - Hippoes mérkőzésnek az égvilágon semmi tétje sincs. A Wolves 2 már biztosan konferenciagyőztes és az elődöntőben várja hazai pályán a Wild Card kör győztes ellenfelét. Egyúttal az is egészen biztos, hogy még egy győzelem esetén is a Hippoes a konferencia utolsó helyén zárja az alapszakaszt.

Már az is egészen biztos, hogy a Győr Sharks ott lesz a 2023-as Wild Card körben, csak azt nem lehet még tudni, hogy pontosan melyik helyen. A döntés egyedül a Legioners kezében van. Ha a pécsi csapat nyerni tud a Dabas ellen. Számukra egy már egy rájátszás mérkőzés lesz, amolyan „play-in” meccs. Hiszen ha megverik a Dabast, akkor második helyen zárnak a konferenciában, harmadik a Sharks és negyedik helyen befejezi a bajnokságot a Diósd Saints. Ugyanakkor, ha kikapnak a Sparks-tól, akkor 4. helyen kiesnek, második a Sharks, harmadik pedig a Saints.

Ahogy az látható, a Saints figyelme is a Legioners-Sparks meccsre fog szegeződni, és minden bizonnyal hatalmas erőkkel fognak szurkolni a dabasi győzelemért.

 

A keleti konferenciában azt gondolnánk, hogy egy fokkal cizelláltabb a helyzet, hiszen itt három mérkőzés eredménye is befolyásolhatja az állást. Ugyanakkor valójában ez nem így van. A Levelek Spartans hazai pályán fogadja a Football Armoury Cowbells 2-t, a Dabas Sparks ugyebár interkonferenciális meccsén Pécsre utazik, a Wolverines pedig a DEAC Gladiators-t látja vendékül. A három mérkőzés közül azonban valódi tétje egyedül a Wolverines-Gladiators összecsapásnak lesz.

A Levelek Spartans az utolsó mérkőzésüktől függetlenül is már első helyen zárnak a keleti konferenciában és a fotelből nézheti a Wild Card kört. Az is bizonyos, hogy a Dabas Sparks még egy vereség esetén is második helyen végez, azaz hazai pályán fogadhatja majd a nyugati konferencia harmadik helyezettjét a Wild Card körben. Egyúttal már az sem lehet kérdés, hogy a Cowbells 2 nem vesz részt az idei rájátszásban, hiszen még egy győzelem esetén is csak a negyedik helyet csíphetik el a konferenciában az egymás elleni mérkőzések eredménye miatt (a fővárosi csapat mind a Gladiators-től, mind pedig a Wolverines-től vereséget szenvedett). 

Ellenben, ahogy jeleztem, a Wolverines és a Gladiatos összecsapása win or go home meccs lesz. A győztes rájátszásba jut (a konferencia harmadik helyén), míg a vesztes negyedik (vagy a Cowbells 2 győzelme esetén az ötödik) helyen fejezi be az idei bajnokságot.

 

Izgalmas hétvége vár ránk tehát a Divízió I-ben.

(A HFL-ben az utolsó játékhét – ahol a Budapest Wolves a Szombathely Crushers-t látja vendégül – eredménye már csak a Wild Card párosítást befolyásolja. Fővárosi győzelem esetén Cowbells-Bobcats és Titans-Crushers meccsre, szombathelyi győzelem esetén pedig Titans-Bobcats és Cowbells-Crushers Wild Card mérkőzésekre kerül sor. Tehát a Titans és a Cowbells már biztosan otthon, a Bobcats és a Crushers pedig biztos, hogy idegenben játszik.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése