2020. június 4., csütörtök

Nyáron indul a Forma 1 is

A múlt héten oly sok sportág szakvezetéséhez hasonlatosan az FIA-nél (Nemzetközi Automobil Szövetség) is döntés született arról, hogy a Forma 1-es szezon a nyár folyamán elkezdődhet. 



Egyelőre még csak a szezon első felének naptárát hozták nyilvánosságra, de már ez is tartalmaz némi meglepetést. A szezont nyitó nyolc verseny között ugyanis két osztrák és két angol futamot is találunk. 

Egyelőre kulcsfontosságú, hogy a futamok biztonságos körülmények között legyenek megszervezve, ezért a szezon első felében csak európai helyszínekre látogat el a Száguldó Cirkusz. A double-header futamoknak (két futam egy pályán) is az a célja, hogy minimalizálni lehessen a nemzetközi utazással járó jelentősebb fertőzésveszélyt. Emellett az is jelentős lehet, hogy egyelőre mindenképpen zárt kapus rendezvényekkel készülnek, azaz csak a sajtó képviselőit engedik majd be a pályára. Természetesen ez nagyon komoly érvágás a szervező pályáknak, de feltételezem, az FIA valamilyen szinten kompenzálni fogja ezeket a veszteségeket. 

Az első nyolc futam tehát idén:


A szezon második felének versenynaptárára még várni kell, várhatóan az FIA még figyeli, hogy mi a helyzet koronavírus fronton a potenciális rendező országokban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése