2017. szeptember 26., kedd

"Siker" Győrben

Kovács Sándor barátom előszeretettel használ egy régi mondást, miszerint "A győzelmet nem kell megmagyarázni".

Nos, ez így is van. Egy jóindulattal is csak közepesnek mondható teljesítménnyel sikerül behúznunk idei második győzelmünket is a MAFSZ U19-es bajnokságában, a Győr Sharks otthonában.

Fotó: Budapest Wolves


Amikor egy magasabb szinten játszó - legalábbis magasabb játéktudással rendelkező - csapat találkozik egy nála jóval gyengébb csapattal, akkor mindig fennáll a veszélye, hogy a jobb csapat is belekényelmesedik az alacsonyabb színvonalba és ezáltal a saját lehetőségeihez képest jóval gyengébben teljesít.
Lássuk be - és ez most közel sem nagyképűség tőlem -, a hétvégén pontosan ez történt. A Sharks U19-es csapata igen alacsony színvonalat képviselt - de hatalmas pozitívum, hogy legalább elindult 11 fős fociban. A legjobb játékosuk véleményem szerint az U19-es válogatottban is szóhoz jutó - egyébként újpesti - Hegedűs Bálint linebacker volt. A Győr képviselt egy színvonalat, egy sebességet és mi szépen hozzájuk idomultunk, ahelyett, hogy mi irányítottuk volna a mérkőzést, annak tempóját.  Persze a szintek közötti különbség így is kijött és simán nyertünk 46-0-ra, de meglehetősen rossz szájízzel hagytam el a pályát. 

A MAFSZ U19 tabella állása két fordulót követően (Hungarian Football)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése