2017. március 31., péntek

Final Four 2017

Április 1-én (és ez nem tréfa) kerül megrendezésre az NCAA férfi korsárlabda bajnokságának négyes döntője, a Final Four. 
A March Madness záróakkordjaként a négy elődöntős csapat Phoenix-be utazik, hogy eldöntsék, április 3-án melyik csapatot koronázzák meg és ültetik fel a sportág egyetemi trónjára idén.


Ahogy az lenni szokott minden évben - hiszen nagyrészt ebben rejlik a March Madness szépsége -, idén is sor került jópár upsetre. Az összes közül a legnagyobb talán, hogy a Villanova (a keleti első kiemelt) még a Sweet Sixteen körbe (azaz a legjobb 16 közé) sem jutott el. Szintén meglepetést okozott Keleten, hogy a South Carolina a Duke-ot, a Baylort és a Floridát búcsúztatva egészen a Final Fourig jutott.
Nyugaton az okozott döbbenetet, hogy a Xavier egészen a csoport döntőjéig jutott, korábban keresztülgázolva a Maylanden, brutálisan kiütve a Florida State-et, majd legyőzve az Arizonát. A legjobb négy közé a régió 11. kiemeltje azonban már nem jutott, a favorit Gonzaga ugyanais nagyon könnyedén (83-59) lesöpörte őket a parkettről. 
Az idei March Madness "legunalmasabb ága" fiktív címet mindenképpen a South Division kaphatná, ugyanis mindössze az első körben volt kettő olyan mérkőzés, ahol az alacsonyabban rangsorolt csapat nyert (a 12. kiemelt Middle Tennessee legyőzte az 5. kiemelt Minnesotát, a 10. Wichita State pedig a 7. Daytont búcsúztatta), egyébként mindenhol a papírforma győzött. A déli csoport döntőjét az ág első és második kiemeltje vívta, végül a favorit North Carolina 75-73 arányban nyerni tudott a Kentucky ellen. 
A Közép-nyugati csoportban sem születtek egetverő meglepetések, bár talán a második kiemelt Louisville második körös búcsúja talán ide sorolható. Végül a Kansas, az ág favoritja, 74-60 arányban alulmaradt az Oregonnal szemben, így a washingtoni csapat jutott a Final Fourba.


A University of Phoenix stadionban tehát a North Carolina Tar Heels, a South Carolina Gamecocks, a Gonzaga Bulldogs és az Oregon Ducks jutott.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése